maanantai 11. kesäkuuta 2012

Viime viikko päivä päivältä

Terve teille!
Viime viikolla oli ohjelmassa monenlaista mukavaa, eli näitä. Kerron vaikka huvikseen päivä kerrallaan :) Pahoittelen tylsää otsikkoa, en keksiny mitään :D

Maanantaina urheilin. Ollaan siis Judithin kanssa sekä tenniksessä että TRX:ssä ja ne on peräkkäin maanantaisin. Reipas alotus reippaan viikonlopun jälkeen aina :D Illemmalla muistaakseni luin uusintatenttiin ja siivottiin keittiö. Aika perus maanantai siis ja kiinnostava varmaankin.

Tiistaina tein kv-viestinnän portfoliota Désireen kanssa aamusta iltapäivään. Meinas yllättäen taas vähän deadline puskee päälle joten kiirettä piti. Saatiin tehtävät ajoissa palautettua onneks, meinas olla välillä vähän haastavaa tehdä ryhmän kanssa yhteistyötä mut loppu hyvin kaikki hyvin luulen :)
Sit oli tankotanssia joka on edelleen aika haastavaa mutta kivaa. Sit illalla menin Judithin kans leffaan. Mentiin Veraan kattomaan The Substance, LSD:n keksijästä ja LSD:stä muutenkin kertova filmi. Iso osa elokuvasta oli saksaks puhuttu ja hollanniks tekstitetty mut onneks Judith tulkkas :p Mielenkiintonen ja hyvä leffa oli, mie pidin, arvosana 4/5 ;)

Keskiviikkona aamulla suuntasin taas kirjastolle. Luin torstain tenttiin ja viimestelin portfolion tehtäviä. Kävin kahvilla muutamaan otteeseen myöskin, samanhenkinen meno näköjään joka yliopiston kirjastolla :D Sit illalla näin yhtä kamuani Nickiä, käytiin illallisella.

Torstaina aamulla pidin Emman kanssa lukupiirin tenttiä varten. Klo 12:00 alko ite tentti, kurssin nimi oli Communication in and about the Netherlands siis ja uusinta kyseessä. Sen kurssin opettaja on vähän höpsö hemmo joten tentti alko 30min myöhässä ja eri salissa kun alunperin piti, mutta läpi meni jesjee! Sain just läpipääsyyn tarvittavan arvosanan, mutta sehän riittää. Nyt on enää 1 uusintatentti jäljellä ja muuten opiskelut pulkassa.
Tentistä suuntasin sit suoraan aktiviteettiin: ohjelmassa oli SUPingia eli Stand Up Paddlingia. Se tarkottaa sitä, että seisotaan laudan päällä joka kelluu vedessä (kanaalissa) ja sit yhdellä melalla melotaan liikettä :D Oli oikein mukavaa ja erikoista. Yritin ettiä siitä kertovan linkin mut en löytäny, tässä video kuitenkin: http://www.youtube.com/watch?v=orFP08i-DOo
Yks horjuva espanjalainen molskahti kanaaliin, muut parikymmentä pysy hyvin pystyssä. Nyt oon kulkenu kanaalissa kävellen, polkuveneellä ja laudan päällä hehhee. Käytiin syömässä superhyvää torttua (syssyille!) yhessä kahvilassa vielä kaiken huipuks! Ai että, kelpo retki. Sit torstai-iltana suunnattiin vielä leffaan, oli saksalaisen kamumme Nathalien läksiäisilta. Elokuvana oli Snow White and the Huntsman ja ihan viihdyttävä PÄTKÄ oli (myös railerin perusteella niin kun Emma ilmaisi asian ;)).
Tän näkönen olin takarivissä:



Sit perjantaina käytiin aamulla lenkillä puistossa Emman kanssa. Siellä oli 2 hääparia ottamassa kuvia, kuulemma Hollannissa ei oo mitään tiettyä päivää millon häät pidetään. Kiinnostava ero kulttuurien välillä siis taas!
Ja sit iltapäivällä lähettiin retkelle! Se olikin mahtava retki. Ideana oli mennä Elsbethin perheen kesäpaikkaan yhteen kylään Fryslândiin, viettää siellä rauhallinen perjantai-ilta Elsin vanhempien kanssa ja sit lauantaina suunnata purjehtimaan järvelle. No, loppuosa suunnitelmasta ei toteutunu koska sää oli superhuono eli tuulinen ja sateinen, mut muuten oli ihanaa olla. Oleskeltiin Reinken perheen kesämökissä (talo oikeestaan), syötiin hyvin, kateltiin elokuvaa, käytiin tutustumassa läheiseen kylään nimeltä Grou ja ajeltiin ympäri lähikyliä. Nähtiin paljon järviä ja syötiin sûkerbôlea eli sokeripullaa, vähän kun Suomessa konsanaan!
Tässä otos jos toinenkin.

Emma ja mie onnellisena fondue-padan äärellä

mie ja Els parvekkeella

Reinkejen paatti ja Friisian lippu


Sit lauantaina iltapäivällä palattiin Groningeniin ja Emma kävi hakemassa asemalta meille kylään seuraavan vieraan, Santun Keuruulta. Majatalon ovet on siis avoinna taas, jee! Lauantaina kokkailtiin, katottiin jalkapallopelejä (Hollanti-Tanska 0-1, oivoivoi) ja sit suunnattiin yöelämään. Oli mukava mut aika tavallinen ilta :) Tässä pari kuvaa:

mie vanha oluenjuoja ja Kwak


hahahaha mie Emma Santtu


Sunnuntai oli iisi päivä. Katottiin tennistä (Ranskan avoimia) ja sit vähän jalkapalloa. Emmasta on kehkeytynyt aikamoinen ruuanlaittaja joten maukasta ateriaakin nautittiin, tarjolla oli pasta carbonara rucolalla! Käytiin myös käveleksimässä puistossa, syömässä jätskiä ja toki pelattiin muutama yatzy. Oikein kivvaa ja rentouttavaa :)
Kuvat:

nappasin Karvisen sylkkyyn, hän ei kovin välittäny siitä

Noorderplantsoen <3


Noniin! Sellanen viikko oli! Kolmisen viikkoa aikaa jäljellä Hollanninmaalla ja kaikenlaista vielä tiedossa, jes. Torstaipäivänä tänne saapuu kylään Muttosen Mutikka Eeva, se on miusta superkivaa<3 Kaikki on mainiosti vaikka sää onkin kun alkukeväästä.
Nii ja kiitos kommenteista! Kannattaa lukee edellisen tekstin alta miks Kapsalon-ruuan nimi on mikä on ;)

<3Helmi

2 kommenttia:

  1. Annoskateus herkkupöydästä.

    VastaaPoista
  2. jee helmi oot ihana! siulla on uusi kaulakoru ja paita ja sormus. ainakin. ja toinen paita! muita uusia vaatteita en osaa päätellä näistä kuvista.

    VastaaPoista