tiistai 5. kesäkuuta 2012

4/5

Terve!
Maanantai ja kuulumisten aika.

Viime viikko oli mukava, arkeen paluu koitti tosiaan vieraiden lähdettyä ja hetken oli festarimasennusta mut jotenkin se ei sit tuntunut kovin pahalta. Syynä on varmaan se että oli ollu niin kivoja hetkiä joita kelpas fiilistellä ja muistella sekä se että viihdyn täällä arkenakin oikein hyvin :)
Oon tehny muutamia huvittavia huomioita hollannin menosta taas, kerron tuolla lopussa niitäkin ;)

Viikko kului opiskeluja tehden (tosiaan torstaina on tiedossa sekä uusintatentti että portfolion palautus) sekä urheillen. Kävin myös kapsalonissa eli kampaajalla (no oikeestaan Jo, kanadalainen frenduni leikkas hiukset) ja sit oli PubQuiz!

PubQuizista sen verran että Guruilla ei menny nappiin. Oltiin sijalla 12, joukkueita oli 15. En haluis myöntää mut kai sitä jonkinlainen yleistietämys puuttuu miun päästä :D Lisäks joukkue näytti tältä eli vähän pihallaolevalta:

Ritvars Vilma (piilossa) Emma mie Judith (kurkistaa) ja Judithin kamu Kaj.

Torstai-ilta jatkui myös yhtien synttärijuhlien merkeissä, hyvä tunnelma kaiken kaikkiaan.

Sit lauantaina juhlittiin vähän! Täällä oli De Nach van Kunst & Wetenschap eli paikallinen taiteiden yö ja kaupunki oli myös ilmaistapahtumia täynnä. Käytiin kattoo pari hyvää keikkaa Vistmarktilla ja sit jatkettiin iltaa muutamien vaihtarikamujen kanssa Groningenin yöelämään.
Tän näköstä menoa oli:

hupsista

sellanen kokoonpano ku Noisia lavalla

mie Emma Judith Verassa

Sellasta, ei siis mitään elämää suurempia juttuja tapahtunu ja sääkin muuttu jäisen kylmäks ja sateiseks vieraiden lähdettyä. Mut siitä huolimatta arkipäivät oli mukavia ja lauantai hulvattoman hauska :D Siitä voin kertoa lisää vähemmän julkisesti haha.

Mut vähän juttuja hollantilaisista.
Ekakskin, jos joku ei tiennyt, ens viikonloppuna starttaa Euro2012 eli potkupallon EM-kisat. Ne on ihan saaterin iso juttu täällä ja oon kuullut että koko kaupunki (maa) muuttuu ihan oranssiks varsinkin jos Hollanti pääsee pidemmälle turnauksessa. Jo nyt useat kuppilat ja veljeskunnat ynnä muut on koristautunu oransseilla lipuilla ja kannustusteksteillä. Miekin vanhana penkkiurheilijana ootan kyllä noita kisoja jo, kiva katella pelejä ja tuntea tunnelma ympärillä!

Sit. Aiemmin mainitsin että kapsalon tarkottaa kampaajaa/parturia. No, jostain kumman syystä se on myös ruoka-annoksen nimi. Mie en oo vielä maistanu sitä, mut annos sisältää kebablihaa, ranskalaisia, juustoapäällä, salaattia ainakin. Tässä Googlesta löytyny otos:


En osaa todella kertoo miks sen nimi on hiussalonki mutta hyvälle kuulemma maistuu :D

Sit. Mainitsin myös nuo veljeskunnat, ne on täällä iso juttu myös. Groningenissa on ainakin 7 "fraternityä", osa suurempia osa pienempiä ja oon vähän yrittänyt selvittää niiden tarkotusta. Kyseessä on siis jenkki-henkinen "oppilaskunta", johon voi hakeutua opiskelualasta riippumatta, verrattuna esim. Suomen ainejärjestöihin siis. Fraternityihin kuuluu sekä tyttöjä että poikia ja jokaisella niistä on oma kerhotalo jossa jäsenet sitten viettää aikaansa. Groningenin suurin on nimeltään Vindicat johon kuuluu noin 2500 opiskelijaa. Vindicatin talo sijaitsee ihan Grotemarktin vieressä ja sen parvekkeella näkee usein pitkä- ja liimahiuksisia (=omasta mielestään cooleja ja "ylempään luokkaan" kuuluvia :D) poikia olutlasi kädessä. "Pääsykokeet" näihin kuntiin on vissiin aika haastavat ja oikeesti häpäisevät mutta silti niihin kuuluminen on ilmeisesti siistiä. Fraternityillä on myös omia urheilu- ja muita seuroja ja kaikenlaista toimintaa. Oppiaineilla on myös ainejärjestöt, mutta niiden funktio on kai vähän eri kun Suomessa sit.

Sit toinen juttu. Oon huomannu täällä saman kun Vilhelmiina Tsekeissä. Nimittäin Eastpakin reput. Niitä näkee täällä tajuttomasti :D Mitä enemmän kiinnitän huomiota sitä enemmän niitä näkyy. Ei varmaan sen enempää tarttee kommentoida, kysynpä vaan että mitä ihmettä :D Toinen juttu mitä näky superpaljon noina parina hellepäivänä oli tälläset sandaalit:
Sumensin hienosti vähän taustaa jotta ite kengät näkyy :D Ei sinänsä varmaan ketään kiinnosta tää juttu näistä kengistä mutta miusta on silti mielenkiintosta että en oo ikinä nähny tollasia ja täällä kaikki, miehet naiset lapset mummot käyttää niitä.

Sit vielä yks juttu hollantilaisita. Tästä oon varmaan maininnu aiemminkin mut jostain hiton syystä hollantilaiset vaikuttaa rakastavan huonoo musiikkia ja täynnä olevia pubeja. Huonolla musiikilla tarkotan esimerkiks tätä uskomatonta kappaletta joka soi aina baarissa:
Helemaal Hollands - Waar is dat feestje? http://www.youtube.com/watch?v=Mua67C7kSS8&feature=related
Nimi tarkottaa vapaasti suomennettuna "missä on juhlaset"
Siellä sit ollaan, tupatentäynnä olevassa pubissa ja tää alkaa soimaan ja kaikki alkaa loikkimaan ympäriinsä läikyttäen juomaa ittensä ja muiden niskaan ja on onnellisia :D

Hauskaa kansaa.

Jotta teille ei jää soimaan päähän tuo käsittämätön kappale niin kannattaa tsekata hänet:
Selah Sue - This World http://www.youtube.com/watch?v=mJtM7SRo6l8&ob=av2n
Meen 15 päivän päästä Hurricane-nimisille festareille jossa kuulen mm. tuon livenä! Mut siitä lisää toiste.

Kivaa viikkoa kaikille!
<3Helmi


5 kommenttia:

  1. meikän hollantilainen kämppis fiilisteli noita kapsaloneja ihan saakelisti et ne on enemmän jumalan lahja ihmiskunnalle ku dipolin vappu. se nimi juons juurensa sellaseen tarinaan et oli vierekkäin parturi ja kebab kiska ja se parturijäbä haki aina lounaan siit kebsulasta ja sit se jotenki heitti sille myyjälle et heitä ne kaikki kamat sekasin vaaa ku ne menee mahassa kuitenki sekasin tai jotain nii se kebabjäbä vaan kaato ne tyyliin johonki pussiin. tai jotain. en muista yhtään miten se tarina meni mutta jotenkin noin. tai sitten ihan erilailla. mutta varmaan tosi maittava annos!
    terkuin ukki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei, kiitos loistavasta selvennyksestä! pääsen pätee tällä! jee ukki!

      Poista
  2. noita tollasia "terveyssandaaleja" oli joskus ysikytluvulla huisisti. ainaki meiän kylällä. :D

    t. Henna Ässä

    VastaaPoista