maanantai 9. huhtikuuta 2012

Leuk en mooi

Ja maanantai on saapunut jälleen, tällä kertaa kirjotan vähän perusteellisemmin ku viimeks. On pääsiäismaanantai, joten tuntuu että ois sunnuntai ainakin kolmatta päivää putkeen haha. Tulin just loistavalta vegaani-brunssilta jonka Jo ja Shane, mukavat kanadalaiset, valmisti mulle Ritvarkselle Emmalle. Aika kelpo alotus päivälle siis!

Tällä kertaa kirjottelen äitin ja Onkan vierailusta (aika paljon kuvia tiedossa), mainitsen ekan tentin täällä ja kerron erilaisista musiikkikulttuureista mitä oon havainnu. Miun pitäs myös kirjottaa "kunnollinen" opiskeluaiheinen postaus tässä jonka aioin tehdä jo viime viikolla mut se on nyt jäänyt, tulossa on kuitenkin lähiaikoina!


Tässäpä lyhennelty kertomus äitin ja Onnin kyläilystä. Hyö siis saapuivat lauantai-iltana (31.3.) Bremenistä Groningeniin bussilla (Ryanair lentää Bremeniin ja bussit kulkee sieltä tosi kätevästi ja edullisesti tänne) ja lähtivät kotimatkalle torstaina (5.4.). Ehdittiin siis hyvin tutustua Groningeniin ja tehdä vähän retkiäkin.

Tässä kuvassa ollaan just vuokrattu pyörät vieraille, innostuneita ilmeitä löytyy. Käytiin pyöräretkillä esimerkiks Groningenin järvellä, Hoornsemeerillä, ja Stadsparkissa. Sää ei ihan hemmotellu meitä mut ei onneks satanu nii ulkona pysty hyvin oleilemaan



Stadparkissa on (ilmainen) eläinpuisto, lähinnä lapsille mut myös kaikille. Eläimet kuljeskelee siellä vapaina ja varsinkin nuo vauvavuohet on aika hellyydenkipeitä ja haluaa silittelyä :D



Tulppaaneja en oo hirveesti nähny täällä vielä mut narsisseja riittää!



Tiistaina tehtiin päiväretki junalla. Kohteiks valikoitu Utrecht ja vanha tuttuni Den Haag. Tää kuva on Utrechtista, päivä oli tosi lämmin ja kaupunki oikein kiva. Ajattelin tehä sinne uudenkin retken.




Utrechtissa kanaalin vierellä. Äiti otti tän kuvan ja sano ottamisen jälkeen että "tosi kiva kuva tuli". Ootte varmaan samaa mieltä.? ..ei oo vaikee arvata mistä Jukkalan Elsa on periny mahtavat valokuvaajan taitonsa.



Sit tosiaan Haagissa jakauduttiin kahtia, äiti meni itekseen tutkiskelemaan suurkaupungin ihmeitä ja mie ja Onkka suunnattiin Duinrelliin joka on siis "loma- ja huvipuisto" parinkymmenen minuutin bussimatkan päässä Haagista. Käytiin Kesämaa-henkisessä huvipuistossa ja sit vietettiin noin kolme tuntia Tikibad-nimisessä vesipuistossa jossa oli mm. 11 erilaista vesiliukumäkeä. Oli hauskaa ja Onnin lomatoive (uiminen) toteutui :) Tää kuva on sitten portilta, huom peukut. Alla olevassa kuvassa Onska hyppää tolpan yli, aika hauska kuva miusta :D






Keskiviikkona lähdin "saattamaan" vieraita Bremeniin, eli matkustettiin bussilla yhtämatkaa sinne ja oltiin yö hotellissa jeejee, sit mie tulin torstaina bussilla takas Groningeniin :D Tässä matkanvarrella näkyneitä tuulimyllyjä.



Bremenin soittoniekat ja myö! Hyvä äiti.



Jossain kaupassa myytiin hääkoristeita kaikenlaisille pareille :)


Lisäks pelailtiin aika monta kertaa yatzya ja ristiseiskaa, käytiin syömässä Pannukakkulaivassa ja herkuteltiin muutenkin. Oikein mukavia hetkiä siis! Seuraavan kerran nään perheenjäseniäni vasta elokuussa, eihän siihen nyt sinänsä pitkä aika oo jos vertaa vaikka Argentinan aikoihin mutta silti tuntuu nyt aika pitkältä :/

Tosiaan maanantaina äiti ja Onni retkeili aika paljon itekseen, sillä mulla oli eka tentti täällä. Kyseessä oli kv-viestinnän koe, monivalintakysymyksillä. Tunsin osaavani jotenkin ja oon varma että pääsin sen läpi. Ei siis kovin vaikeeta onneks. Siltä kurssilta on vielä edessä seminaariryhmät eli työskentely pienryhmissä, toinen osuus alkaa ens viikolla.
Nyt on tosiaan menossa myös ns. "koeviikot", eli tää ja viime viikko on pyhitetty vaan tenteille. Koska miulla oli vaan tuo yks tentti viikko sitten maanantaina, vapaapäiviä on riittäny. Ekan kerran on meinannu olla vähän tylsää täällä sillä muilla on lukemista tai sit kaikki on reissussa, mut onneks kivaa tekemistä on kuitenkin riittäny :)
Viime viikon torstaina oli mm Elsbethin synttärijuhlat, "leivottiin" Emman kans sinne hedelmäsalaattia ja kermavaahtoa :D Ilta jatku Tango!on (taas..) ja oli oikein kiva!
Perjantaina käytiin Emman kans treffeillä kattomassa Titanic 3D-versiona. Oivoi, aika hyvä oli mut ostettiin liikaa popcornia. Muistan nähneeni leffan alkuperäsenä versiona myös vuonna -97, nostalgista :D Sit lauantaina olin pyöräretkellä järvellä Ritvarksen ja kamujen kanssa ja illalla hengailtiin Judithilla ja tehtiin ruokaa, samaa kun viimeks eli lohta ja lisukkeita. Sunnuntaina aurinko lämmitteli niin vietin hyvän tovin Noorderplantsoenissa lueskellen ja otin rennosti. Äiti toi siis tuliaisina namia, kahvia, kuivattuja sieniä, ruisleipää ja kirjoja, kiitän :D Mut tosiaan aikamoisen kiva viikonloppukin oli!

Mut siis tosiaan musiikkijutut! Oon huomannu, että oikeestaan kaikissa baareissa ja kahviloissa täällä soitetaan top40-hittejä. Ihan sama oliks kyseessä Pannukakkulaiva (jonne se musiikki ei todellakaan sopinu) tai irkkupubi (siitä puhumattakaan). Toki esim elektronisen musiikin clubeilla Subsonicissa ja Pand48:ssa soi muu musiikki, samoin kun Verassa, mutta yleisesti ottaen muualla soi aivan samat kappaleet. Ei voi ku ihmetellä! Oon myös tehny pientä tutkimusta ja saanu selville että Hollannissa ei oikeestaan oo omaa musiikkikulttuuria, se ei ainakaan oo mitenkään suosittua tai monipuolista. Joitakin hittejä toki soi hollanniks, mutta tosi erilailla ku Suomessa. Suomesta löytyy kuitenkin kaikenlaisia genrejä edustettuina indiepopista räppiin ja hevimetalliin ja monet artistit tai bändit on tosi suosittuja. Myöskään Itävallassa ei kuulemma oo omaa musiikkia. Mielenkiintoista, eikö.

Sellasta tällä kertaa! Ainiin, postauksen otsikko tarkottaa "kiva ja nätti", ei sinänsä viittaa mihinkään, pari sanaa vaan lisää :D Ne lausutaan luultavasti "löyk en moi".

<3Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti