maanantai 16. huhtikuuta 2012

Lomailin

Moikkulimoikkuulii
(Emmalle, tervetuloa takas Brysselistä;))

Noniin! Viime viikko oli siis toinen koeviikko ja koska miun ainut koe oli ollu jo edellisellä viikolla, lomailin. Siitä kokeesta sen verran että tosiaan en sittenkään päässy sitä läpi, saateri vie, uusinta odottaa siis kesäkuussa.. Tiesin että täällä on tiukempi arvostelu kun Suomessa, mut koska sain kuitenkin 29 oikein 50:stä, olin varma että se riittää läpipääsyyn. No ei riittäny. 25.6. pitäs sit yltää parempaan suoritukseen :D Sain nyt arvosanan 5 (asteikolla 1-10) ja 5,5 vaaditaan hyväksyttyyn.

Mutta siis. Lomaviikko sujui mukavan rauhallisissa merkeissä. Olin alunperin suunnitellu reissaavani johonkin, mutta se ei nyt onnistunut, joten otin iisisti Groningenissa. Vietin viikolla aika paljon aikaa Jon ja Shanen, Ritvarksen ja Judithin kans. Judithin 6 kaveripoikaa tuli myös kyläilemään torstaista lauantaihin, hulvattomia hemmoja he olivat (mukana mm. TinoFotiou itävaltalaisena) ja oli hauskoja hetkiä. Käytiin ulkona torstaina ja olin ekan kerran "hollantilaisessa pubissa", eli paikassa jossa vaan paikalliset yleensä käy. Meno oli aika samanlainen kun muuallakin, mut musiikki oli vähän erilaista (mukana myös vanhoja hittejä ja hollantilaisia hoilotuksia) ja jotenkin tunnelma oli hassuttelevampi. Pidin siitä! Parina iltana tehtiin illallista Jon ja Shanen kans (tai he teki ruuan ja mie juttelin..) ja katottiin leffoja. Sit pelailin myös tennistä, uutta harrastustani pari kertaa ja saatoin jopa oppia hieman uutta wuhuu!

Torstaina hulluttelin ja lähdin yksin matkalle. Mulla oli yks halpa päiväjunalippu käytettävissä ja kokonaan tyhjä päivä, joten otin suunnaks Rotterdamin. Emma oli Brysselissä Vilma koulussa Judith kamujen kanssa jne niin seuranani ei ollut sit muita ku mie ite. Mut päivä oli oikein kiva, voisin helposti kuvitella olevani pidemmänkin ajan yksin reissussa. Tai no olinhan mie jo aikoinaan sen 11kk Argentiinassa mut se oli eri juttu koska asuin siellä jonkun luona.
Nyt on ollu todella sekava teksti tää :D Pahoittelen ja luulen että jatkuu samanlaisena. Olin tänään nimittäin 6 tuntia kirjastolla opiskelemassa ja pystyin keskittymään ainakin 5 tuntia siitä, huhhuh. Mutta siis.
Rotterdam oli suuri, aurinkoinen ja kiva. Kävin keskustassa kiertelemässä ja vähän shoppailemassa jes ja sit maukkaalla lounaalla jossakin hassussa paikassa. Sen nimi oli "Back to the 90s" tai jotain ja siellä soi pelkät ysärihitit ja sisustus oli sen mukaista myöskin :D Vähän niinku ois menny diskoon syömään. Oli myös tosi hämärää. No ruoka oli hyvää, sate-kanaa eli kanaa sellasessa maapähkinäkastikkeessa. Oli kiva vaan olla jossakin ihan uudessa paikassa ja kuljeskella ja katella. Ootan kyllä kevään muita reissuja jo!

Lauantaina oli ohjelmassa päiväretki Keukenhofiin (suora käännös on "keittiöpuutarha") eli kuuluisaan kukkapuutarhaan! Tässäpä hieman otoksia päivän varrelta, tiedossa siis kuvia kukista.


No ekassa kuvassa on puu :D


Tulppaneja oli ihan kaikissa väreissä


Mie ja kukat


Tuulimylly ja tulppaaneja


Mie ja Judith sillan kaiteella

Ihana väri


Hehheeee pakollinen

Puutarha oli todella nätti ja värikäs, tosin aika turistinen myös. Aurinko paisteli ja oli muutenkin ihanan keväistä. Käytiin myös veneretkellä tulppaanipeltojen välissä, aika hollantilaista :D Syötiin vohveleita ja käveltiin ympäriinsä. Keukenhof sopii hyvin retkikohteeks erityisesti vähän vanhemmille (mie) ja kukkien ystäville :D Se on muuten aika kallis paikka, mut ESN oli järkänny meille hyvän hinnan.

Sunnuntaina alkokin sit paluu arkeen, eli piti kirjotella tyhjänpäiväsiä esseitä. No ei tyhjänpäiväsiä, mutta haastavia :D Katottiin myös sunnuntaina Vilman ja Jelenan kanssa hollantilainen leffa nimeltään Nova Zembla, en ollutkaan ennen nähny hollantilaista elokuvaa. Kiva raina (Elsalle!) oli :)

Siinäpä tän hetken kuulumisia! Saa kommentoida!
Tot ziens,
<3Helmi

9 kommenttia:

  1. heipparallaa! kuulin mun hollannin opettajalta et ainakin hogeschoolissa myös vaihtarien opiskelut on melkein kokonaan hollanniks. miten teillä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! kiva saada kysymyksiä :D suoritan tän kevään aikana 4 kurssia, joista 3 on tarkotettu vain vaihtareille. Nää kaikki kurssit on tosiaan englanniks, vaihtareilla ei RUG:ssa oo pääsyä hollanninkielisille kursseille. Asia on varmasti aika eri jos suorittaa koko tutkinnon täällä tai muuta :) Luulen että kohdeyliopiston nettisivuilta löytyy lisää tietoa aiheesta! Aion kirjottaa perusteellisen opiskeluym. postauksen piakkoin :)

      Poista
  2. Jes! Kivoja juttuja ollu ja kelpo kuvia myös, ihana Helmuri<3 ainoo vaan toi koe, hito sentään, se on syy juhannuksen peruuntumiseen siis? ehkä täytyy siirtää juhannus hollantiin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hiton opiskelu :D haha itseasiassa syy perumiseen on yhet festarit......kerron lisää KOHTA ku nähään Berliinissä<3

      Poista
  3. Laitoin Helmi+tulppaanit kuvan sen täydellisyydestä johtuen koneeni taustakuvaksi, et kai pahastu? Tiukka on arvostelu, mie en kestäis. Ei oo kyllä ollu vielä yhtään koetta, että en oikein tiedä näistä meiningeistä. Täällä oli sateista, mutta kuten sinivalkoinen ääni Tapion Kartsakin sen tiesi, myrskyn jälkeen on poutasää! Joten nautimme poutasäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Hene! tottakai tuon upean otoksen saa ottaa monipuoliseen käyttöön. Joo meinaa olla vähän liian tiukka arvostelu miunkin mieleen :/ Mut no can do niinku sanonta kuuluu. Terkkuja Sveitsinmaalle!

      Poista
  4. Nice blogi pave!! toivottavasti päästään kepan kanssa sinne hollantiin jossain välissä tulemaan;) käy kattomassa miun blogi heheheh XD http://meeriii.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jea! Miepä liitynkin siun blogin lukijaks ;) Ottakaas nyt Kepan kans itteenne niskasta kiinni ja järkätkää reissu!

      Poista