maanantai 3. kesäkuuta 2013

Täällä taas!

Hei hei heii! 

Helmireissu herää henkiin noin vuoden tauon jälkeen, tervetuloa tervetuloa! Viimeks olin reissussa keväällä ja kesällä 2012 Hollanninmaalla ja Ranskassa (josta nyt näköjään en kovista lupailuista huolimatta saanu kirjotetuks riviäkään pah), tällä kertaa matkakohteina on Portugali (Peniche ja Lissabon) ja Meksiko (ainakin Mexico City, muut reissut vielä avoinna)! Koska en lainkaan tiedä millasen nettiyhteyden päähän meen Meksikossa, niin en nyt lähde lupailemaan turhia tän blogin päivittelyn suhteen, mut teen parhaani että jotain kertomuksia tulis kirjotettuu!

Tällä hetkellä istuskelen Madrid-Bajarasin lentokentällä, oottelen Mexico Cityyn suuntautuvan lennon lähtöä. Tulin tänne Lissabonista aamusella. Joten, tän julkaisun aihe on tuo juuri päättynyt Portugalin retki. (huom! oon kyllä nyt jo Meksikossa, mut en päässy aikasemmin julkasemaan tätä päivitystä)

Lähdin Portugaliin lomailemaan viime kesän Ranskan tyttöjen + parin vahvistuksen kanssa. Meitä oli siis matkassa kuusi tyttöä ja kohteena tarkalleen ottaen Peniche, pikku kylänen n. 1,5 tunnin ajomatkan päässä Lissabonista. Miks Penicheen? No koska tarkoituksena oli surffata (kuka nyt nappailee aaltoja ja kuka räpiköi, se on eri juttu..) ja Penichen alueelta löytyy mukavia paikkoja tälle lajille! Oltiin kuultu paljon hyvää Penichestä kamuilta ja hyviä vinkkejä, joten sinne siis. Majotuttiin ihan tarkalleen Balealin alueella Peniche Surfcampissa, nasta mesta! Matkan ajankohta miun osalta: 26.5.-30.5. (muut seurueesta jäi paikan päälle lauantaihin saakka). Tässäpä lyhyesti matkan tapahtumia:

26.5. sunnuntaina aikaisin aamulla suunnattiin Marin, Susun, Ainon, Merin ja Annan kans Helsinki-Vantaalle, sieltä Lissaboniin, sieltä autoon ja lopulta perille Penicheen. Matka sujui tosi hyvin vaikka vasta tovi ennen koneeseen menoa alettiin selvittelee kyytiä kentältä Penicheen.. :p Kerron kohta tarkemmin Peniche Surfcampista mut se oli onneks sen verran mainio paikka että tuokin viime hetken kyyti onnistui ilman ongelmia! Sunnuntai meni vähän haahuillessa ehkä vaikka oltiin perillä Penichessä jo joskus ennen puoltapäivää. Itse kullakin oli kuitenkin jotain vähäunisia öitä takana, miulla mm. kevätkarkelot ja uneton matkayö :p Mari ja Aino kävi kuitenkin jo aalloilla, muut keskitty oleskeluun ja tsekkailuun :D Tässä pari kuvaa reissun alusta:

 Ei oo fygest kii! vai..


Mie ja Susu sekä tuuli :))

Ranta.

Ranta II.

Mari, Anna, mie ja Supertubos :D

Eli eka päivä sujui kuljeskelun, hengailun ja nukkumisen myötä mukavasti! Käytiin myös kaupassa ostamassa snäkkiä ja juomassa terassilla halpaakumikä olutta ja onneks takas löyty kätevä ja lyhyt oikotie! Vaaiii..no ainakin kauniit maisemat löyty.


Maanantaina sit riensimme kaikki aalloille. Koko viikoks oli tietty luvattu kreisin tuulista säätä ja isoja aaltoja, mut maanantaille sattu pienimmät laineet. Oli kyllä todella mukavaa virkistää surffimuistoja ja päästä räpiköimään! En kyllä voi kehua taitojani mutta jonkun aallonpoikasen sain kuitenkin! Iltasella käytiin taas vähän kuljeskelmassa lähialueilla ja syötiin illallista hostellilla. Päivä oli kyllä vaatinut veronsa niin ei jaksettu bailailla niin ku muut asuinkamumme :p

Mie ja pakettiauto.

Tiistaina päivällä, ennen rannalle suuntaamista käytiin kattelemassa pikkukylää (nimi täysin kadoksissa..), parin kilsan päästä majapaikastamme. Ostin hupparin sympaattisesta ADN Surfshopista, koska oltiin huomattu päivien aikana että tuuli on niin saaterin kylmä että ei pärjätty. Surkeeta pakkaamista ja valmistautumista kyllä suhteellisen kokeneelta matkaseurueelta, oivoi. Jäi farkkupikkarit käyttämättä kyllä. No, huppari päällä kelpas olla. Käytiin iltapäiväsurffilla jo aika isoissa aalloissa, mut oli ehkä miun reissun paras surffaus silti! Illalla hostellilla järjestettiin barbeque, johon osallistu n. 30 henkilöä. Ruokaa ja juomaa riitti ja meno oli hauska! Olin niin poikki kuitenkin et kävin unille jo yhden aikaan, osa meistä onneks jakso vähän reippaammin ;)

Sit keskiviikkona aamusella suunnattiin surffikoulun mukana Molhe Lesten rannalle, samalle pätkälle josta löytyy Supertubos (kannattaa googlettaa) koska aallot oli käyny todella massiivisiks lähirannallamme Praia do Balealilla. Surffi oli miun osalta aika surkeaa ja aallot heitteli miten sattu, joten keskityin nauttimaan sanimollukasta. Koska keskiviikkona oli Marin syntymäpäivät ja miun vika ilta, suunnattiin iltapäiväks Penichen kylään kattelemaan. Oli aika sateista ja harmaata, joten kylä ei ehkä ollut parhaimmillaan mut löydettiin mukava pikkubaarikahvila jossa herkuteltiin herkkupaloilla ja pelattiin ristiseiskaa :D tässä kuva:

Meri ja tee.


Torstai. Oli miun vika kokonainen päivä Portugalissa. Mentiin taas aamupäiväks Molhe Lesten rannalle, surffi oli keskinkertaista, sit hostellille pakkailee vikat tavarat ja hörppäämään lähtöjuomat. Sit suuntasinkin eka taksilla bussiasemalle Penicheen ja sieltä bussilla Lissaboniin. Oivoi, oli kyl vähän haikeet tunnelmat jättää tytöt Penicheen koska meillä oli ollu niin mukavat päivät siellä! 

Ehdin lopulta kattelee Lissabonia vaan muutaman tunnin verran, sillä kun saavuin perille bussilla, niin kävi ilmi että metrot on lakossa, joten etin jostain taksin päästäkseni hostellille. Metromatka perille ois kestäny n.15 min, mut nyt matka sen vähän erikoisen taksin kyydissä kesti noin tunnin.Taksikuski mm. luki kirjaa koko matkan ajan ja valitti miulle portugaliks kun en osannu neuvoo sitä tarkalleen perille :D Mut hostelli jossa yövyin, Equity Point nimeltään, vaikutti oikein mukavalta mestalta. Kävin vähän käveleksii ympäriinsä kaupungissa ja syömässä palukkaa, vaikutti kyllä tosi viihtysältä paikalta johon haluisin joskus palata. Tuleeks joku mukaan? :D

Siinä olikin miun Portugalin pyrähdys. Ainiin nopeesti vielä Peniche Surfcampista, tosiaan meillä oli täyshoitopaketti, johon sisälty 3x ruoka päivässä, surffikamat, 2x bbq-kemut viikossa ja tietty loistava majoitus! Palvelu oli erinomaista (esim. se saapumiskyyti) ja sijainti tosihyvä lähellä rantoja. Päästiin lisäks surffikoulun mukana aina sille rannalle, jossa oli parhaat olosuhteet. Hintakin oli todella hyvä, mie maksoin 5 päivältä ja 4 yöltä jotain 220e kaikesta! Eli suosittelen lämpimästi jos joku on suuntaamassa lyhyemmäks aikaa Penichen suunnille! :))

Nyt saatto tulla aika sekava teksti, miun olotilakin on vähän sekava kun on nyt tuo pidempi Meksikon reissu edessä :p Mut kommentoikaahan höpsöt ja palataan pian!

<3Helmi

2 kommenttia:

  1. Tuun mukaan!:) Mukavia juttuja, mahtihomma et helmireissu on tehny comebäckin! Suosikkeja ehkä "oikoreitti" ja taksimatka:DD
    <3 VILI
    PS. mites toi sanimollukka-sanan käyttö hepe.....vähän sama juttu ku sakulaattori. Ei ei ja vielä kerran ei:D

    VastaaPoista
  2. joo. ei sanimollukkaa,haha.
    hyvä hepsukka! tuun joskus kattomaan ku nappaat aallon ;) tykkäsin kans taksikuskista..mitää! harmi että et ollu jöpön kaa samaan aikaa portsussa sillon ku jöpö eksy auton kaa haahuilee,se ois voinu heittää sut! kaikkea mahtavaa<3 kirjottele ku voit!

    VastaaPoista