sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Den Haag ja muita hetkiä

Terve hei!
Nyt oikein hulluttelen ja kirjotan viikon aikana kaks tekstiä :o Näin siks, että ajattelin kertoo teille ja itselleni hieman meidän orientaatioviikon päätösjuhlista ja sit jäätyneistä kanaaleista ja toki eilisestä retkestämme Den Haagiin! Lisäks on sunnuntai niin on rauhallinen meno eli aikaa kirjottaa.


Tervetuliaisviikko päätty keskiviikkona. Alkuillasta, noin viiden maissa, oli meidän tiedekunnan (Faculty of Arts) tervetuliaishetkonen. Kaiken kaikkiaan meitä oli paikalla noin 50 vaihtaria + laitoksen henkilökuntaa. Suurin osa täällä olevista vaihtareista tuntuu opiskelevan kauppatieteitä, joten meitä oli suhteellisen vähän. Mut tunnelma oli mukava! Tapahtumapaikkana oli USVA, opiskelijoiden ym. kulttuurikeskus. Oisin halunnu mennä siellä valokuvauskurssille, mut ne on kaikki hollanniks niin en sitten mee.

Illan aikana tarjolla oli pientä naposteltavaa ja muutamia juomia. Ohjelmassa oli puheita, osa vähemmän ja osa enemmän mielenkiintosia. Täällä pidetään hyvää huolta saapuvista vaihtareista ja ohjeet on miun mielestä välillä aika naurettavan kädestäpitäviä :D Esimerkiks jossakin vihkosessa kerrottiin että tänne saapuessa on pakko omistaa villapaita ja sadetakki ja jos niitä ei oo niin heti ensitekijöiks pitää hankkia..? Ja tuossa infossa joku nainen kerto meille että viikottain opiskellaan sit 40h että se tarkottaa 8h per päivä ja et kyl sitten jää aikaa muullekkin. Voin ymmärtää että se ois se tuntimäärä joka vaaditaan opintopisteisiin, mut luulen että jo vähintään vuoden yliopistossa opiskelleet vaihtarit osaa hahmottaa oman ajankäyttönsä tai jos ei hahmota (niin kun esim mie....) niin sit on järjestäny asiat muulla lailla eikä aiheesta tarttee pitää 45min puheita! Oho, aika vakavasti taisin ottaa sen puheenvuoron... :D mut tuntu vaan niin turhalta tiedolta. Tää oli varmaan kiinnostavin osio mitä blogista löytyy joten eteenpäin. Improryhmä Stranger Things Has Happened esiintyi lopuksi meille jo toistamiseen ja nauroin sille katketakseni (pää taaksepäin heitettynä, Barcelonan tytöt!)

Illalla kokoonnuttiin taas Blekerslaanille virittäytymään iltaan ja sit suunnattiin Kokomo Beach Clubille päätösjuhliin, teemana Full Moon Party! Ihmisillä oli päällä kirkkaita värejä, valkeita paitoja ja naamassa pimeessä hohtavaa maalia. Vähän noloa mutta tunnelma vie mukanaan! Vähän niinku haalareiden kanssa. Oli oikein hauska meno, huomasin että kummasti tunnen täältä jo aika paljon frenduja kuten orientaatioviikon ryhmäläiset, latvialaiset, meidän talon asukkaita, Eriicoisen jne !
Tässä tunnelmaa:

Ilta oli aika menevä ja niille ketä sen kulku kiinnostaa tarkemmin niin voin kertoo Skypessä tai FB:ssa :D
Tääkin oli nyt vähän surkeasti selitetty osio mut en silti poista sitä. Avainsanoja vois olla Emma suomalaisena ja kotimatkat :D

Siirrytään perjantaihin. Kuten jo aiemmin taisin mainita, täällä on ollu nyt tosi kylmää ja lammikot ja kanaalit on jäätyneet. Sehän ilahduttaa Hollannin kansaa! Luistelu on iso juttu ja varsinkin kun sen tekee kanaalissa. Lähettiin Empsukan kanssa sit perjantaina vähän tunnelmoimaan ja kuljeksimaan kanaaliin. Tässä muutama kuva, ne kertoo ehkä enemmän:

Matkanvarrelta meiltä keskustaan


Emma! 


Ois tosiaan kivempi luistella (Liisa), mutta en nyt ihan ottanu sopivia kulkuvälineitä mukaan.

Jokainen fiilistelee tavallaan :)


Oli kyllä jotenkin huikeeta kävellä tuolla kanaalissa! Aurinko paisto ja kiirekkään ei painanu niskaa. Sit lähdettiin käymään Vistmarkilla, jossa oli tori.
Ostettiin herkkupala-hedelmiä (avocadot 80c/kpl, Vilkku!).



Myös juustoja oli yllättäen tarjolla useammassa kojussa!

Käytiin myös teekupposella keskustassa teetalossa (äitin kans suunnataan sit tänne!) ja vähän ostoksilla. Illalla ylitettiin ittemme ja tehtiin ruokaa! Liisa, sie ymmärrät tän, muille siis tiedoks että ruuanlaitto ei oo vahvuuteni...Ikävä siis Karille! Kun on käyny ilmi ettei Emmakaan oo mikään keittäjä, niin on pitäny vähän tsempata ruuanlaiton kans. Ihan hyviä murkinoita ollaan saatu aikaan, ei siinä mitään, pitää vaan tottua kokkaamaan ite. Hollantilaisesta ruokakulttuurista kerron toiste, muuten tästä tulee taas kreisin pitkä postaus..

Perjantaina illalla ei sit tehty mitään (paitsi oli hullun kiva rupatella Skypessä, kiitos juttukamuille!), sillä lauantaina (eilen) kello 07:00 oli lähtö ESN Groningenin järjestämälle retkelle Haagiin! Tuolta Wikipedian sivuilta voitte käydä myös kuuntelee kuinka paikalliset tän kaupungin nimen lausuu.. Jos joku ei muista (=tiedä), niin Haag on Hollannin hallintopääkaupunki. Sieltä löytyy siis esim. kaikki suurlähetystöt ja maan parlamentti.

Meillä oli päivän aikana ohjelmassa opastettu kaupunkikierros, vierailu Escher - museoon, vapaata aikaa, vierailu Scheveningeniin ja yhteinen illallinen meksikolaisessa ravintolassa. Matka taitettiin bussilla ja matkustusaika suuntaansa oli n. 3 tunteroista.

Kuvia:
Tän näkösenä olin liikenteessä, kiva


Pikkukujanen

Opastettu kaupunkikierros oli miusta todella jees. Opas oli hauska nuori hemmo joka ties paljon kaupungin historiasta. Oli mielenkiintosta kuulla ja nähdä myös niitä asioita joita ei ite ois välttämättä ollenkaan tajunnu. Nähtiin mm. kuninkaallinen puisto ja paljon keskiaikasia rakennuksia.

Kuningattaren työskentelypalatsin portilta.

Museokin oli kiinnostava paikka! Se Escher on kyllä ollu aikamoinen hemmo. Kannattaa vilkasta lisätietoa! Tässä linkki Wikipediaan: http://fi.wikipedia.org/wiki/Maurits_Cornelis_Escher
Tässä kuva yhdestä teoksesta.
Huh aikamoista lahjakkuutta oli havaittavissa.

Museon jälkeen kierreltiin seurueemme (Emma, Judith Itävallasta ja Szuszi Unkarista) kans Haagin katuja. Löydettiin esimerkiks ihastuttava nimetön lounaspaikka josta sai edullisesti lämmintä keittoa ja tousteja (ateria juoman kans makso noin 6e) ja kivoja kauppoja, ostin mm. kivat farkkuhousut Pull&Bearista ja t-paidan Bershkasta!

Sit suunnattiin Scheveningeniin, joka on siis yks Haagin kaupunginosista ja yks Hollannin suosituimmista rantalomakohteista! Tähän aikaan vuodesta oli tosiaan hitusen liian viilee rannalla hengailuun, mutta satuttiin paikan päälle just auringon laskiessa ja voitte varmaan kuvitella että saatoin fiilistetellä tuota taivasta hiukan :D Tässä nyt vähän useempi kuva, aiettä.

Rantabulevardi, hiekkaa ja lunta yhdessä


 Sinne meni sanimollukka.


 Judith ja mie.


 TAIVAS!

Ihan uskomatonta! Pitää ehkä yrittää tehdä tuonne uus retki kesän koittaessa :)

Illallinen oli kans Scheveningenissä ja ruoka meksikolaisessa oli maukasta ku mikä. Kyytipojaks otin (hana)bissen, oon kehittyny senkin juomisessa! Kotimatkalle startattiin puol yhdeksän maissa. Tää retki oli tosiaan maksullinen ja hintaa oli 45€ sisältäen muun paitsi lounaan ja juomat. Ei todellakaan paha!

Pohdin tossa reissun aikana "hetkessä elämistä". En tiiä onks tää osio nolo ja myötähäpeällinen vaiko ei, kertokaa te :D Kun huomattiin Emman kans, että meidän opasryhmässä olleet kiinalaiset tai korealaiset tytöt valitti jatkuvasti siitä että niillä on niin kylmä (samalla ku niillä ei ollu pipoja ja takitkin oli auki!soosoo!) niin oon varma, että se kylmyys johtu myös siitä että ne keskitty pelkästään ajattelemaan sitä miten kylmä koko ajan on. Jos ne ois vaikka kiinnittäny huomiota ympärillä olevaan kaupunkiin ja kuunnellu sitä opasta, niin ois voinu saada koko päivästä aika lailla enemmän irti kun nyt. Että en usko, että hetkessä eläminen ois sitä että pitäs koko ajan kirkuu ihastuksesta ja toitottaa ääneen miten siistii on vaan ihan vaan tajuta keskittyy hyviin puoliin siinä hetkessä mikä on meneillään. Mitä ootte mieltä?

Joopasen joo, tästäkin tuli nyt aikamoinen sepustus. Mut nyt on kuviakin siellä. Tosiaan tänään on ohjelmassa Dutch Dinner ja kakkuja, ennen sitä ajattelin hieman ulkoilla. Ens viikolla alkaa sit koulu, kerron lisää kursseistani ja opiskeluhommista kunhan selviää mitä tuun edes opiskelemaan :D tällä hetkellä tiedossa on ainakin:
International Communication
Communication In and About the Netherlands
lisäks
Dutch Studies
ja ehkä
Introduction to the International Politics
The International Human Rights

Myös kuvia pyöristämme (lopulliset nimet on kuitenkin kalahenkiset Raskas Nuotta (Emun) ja Lentävä Muikku (Hepen)) ja huonekasveistamme (Hannu Horsma ja Tuutikki) on tulossa, kaikkee superjännää siis!

Kiitos kaikista kommenteista, muutkin saa sanoa!

<3Helmi

4 kommenttia:

  1. Peukutan ihan kympillä Sarvikuonon, Friikkipolkimen, Kuoleman jne.-pyöräklaanin uusimpia tulokkaita!

    VastaaPoista
  2. Jepp erihyvät nimet pyörille! Ja olet söpö helmihhen<3

    VastaaPoista
  3. Annoskateus kanaaleista, sun pitää mennä ostamaan luistimet äkkiä ! Korealaiset ei ollut kuullut sanontaa "se mihin keskityt, vahvistuu". :) Pätee musta aika moneen asiaan elämässä. Semppiä !

    VastaaPoista
  4. jee hyvä pave! voin tosiaan kuvitella et oot fiilistelly tota taivasta :D:D:D

    VastaaPoista