maanantai 20. helmikuuta 2012

Lekker!

Hei kaikille, sori että blogin päivitys tapahtuukin nyt maanantaina sunnuntain sijaan. En tiedä huomasko kukaan kummemmin, mutta yritän aina kirjotella viikon tapahtumista sunnuntaisin (kopioin idean suoraan eräästä Japani - aiheisesta blogista, kiitos!), tosin sehän on tähän asti tapahtunut vaan kerran. No tulevaisuudessa tapahtuu useammin.

No mutta eteenpäin..
Tässä tekstissä on tiedossa kuulumisia ekalta kouluviikolta, synttärijuhlista, muutama sana (ei liikaa) urheiluhommista ja sitten viikonlopusta, olin taas retkellä! Esittelen myös viimeks luvatut kamut, pyörät ja kasvit :D


Teen tässä kevään aikana nyt 4 kurssia. Näistä kerron myös siks, että jos blogia sattuu lukemaan joku joka on ehkä pohtinu lähtevänsä vaihtoon Groningenin kaupunkiin ja yliopistoon, niin voi saada vähän tietoa mitä esim on tarjolla :) Tässä nimet ja lyhyet kuvaukset sekä ensivaikutelmat:

1. International Human Rights. The Dutch Perspective.
Tapahtuu: tiistaisin kello 11-13, 5 op. Kurssilla perehdytään ihmisoikeuksiin ja tarkastellaan asiaa hollantilaisesta näkökulmasta. Eka luento oli oikein mielenkiintoinen ja johdatteli opiskeltavaan asiaan. Luennoitsijana oli jenkkimies joka puhu tietenkin hyvää enkkua ja käytti myös useita käsitteitä josta mulla ei ollut pienintäkään hajua.. Mutta yleisesti ensivaikutelma oli hyvä! Kurssi suoritetaan osallistumalla luennoille ja tekemällä "briefing paper", ei tenttiä siis.

2. Dutch Studies
Tapahtuu: keskiviikkosin klo 19-21 (kumma aika) ja 5 op. Tää kurssi on tarkotettu vaan vaihtareille. Kurssilla perehdytään yleisesti ottaen Hollantiin: tiedossa on taiteita, kulttuurihistoriaa, historiaa, yhteiskuntatietoa, mediajuttuja.. Eka luento oli todella kiinnostava, aiheena hollantilainen taiteilija Rembrandt ja 1600-luvun taide. Luennoitsija osas ottaa homman haltuun ja kuuntelin korva tarkkana.

3. International Communication
Tapahtuu: torstaisin klo 09-11 ja 10op. Tää kurssi käsittelee aika perusteista lähtien monikulttuurista ja kulttuurien välistä viestintää. Ekan luennon perusteella vaikutti aika simppeliltä ja hauskalta kurssilta, kurssilla tehdään myös ryhmätöitä pienryhmissä joissa on sekasin hollantilaisia ja vaihtareita. En ollu ehkä reippain osallistuja ekalla kerralla, syynä edellisillan synttärijuhlat..niistä kohta lisää :D

4. Communication in and about the Netherlands
Tapahtuu: torstaisin klo 12-14 ja 5op. Kurssi on aika samanhenkinen kun Dutch Studies. Aiheena yhteiskunta, historia ja mukana viestinnällinen näkökulma. Luennoitsija vaikutti aika omaperäiseltä hemmolta, mut tiesi kyllä paljon ekan tunnin aiheesta, joka oli Hollannin historia noin keskiajalla. Joku on ehkä nähnykkin mun muistiinpanot tän ekalta luennolta, mut laitetaan vielä uusiks... Vois ens kerralla vähän keskittyä paremmin :D

2 tuntia, 2 lausetta

Mut siinäpä ne kurssit. Tosiaan 8h on viikossa luentoja, ma ja pe vapaat. Aika paljon on kyllä omalla ajalla luettavaa, ainakin pari tuntia menee tehdessä edellisen tunnin "läksyjä". Mut ei liian raskaalta vaikuta silti ja osaan ottaa sopivan iisisti niinkun tiedätte :DAiheetkin on onneks kiinnostavia. 25 opintopistettä pitäs kertyä kevään aikana, se on hyvä. Lähes kaikki luennot pidetään tuossa keskustan "kampuksella", eli rakennuksissa nimeltään Harmony Building ja Academic Building. Tosiaan Faculty of Artsin kampus on keskustassa (meiltä 5min pyörällä) kun taas kauppatieteet ja AMK on tuolla Zernikessä, keskustasta noin 20min pyörällä, hyvin sattu siis! Eipä kai muuta opiskelusta toistaseks, kerron myöhemmin miten onnistuu lukuhommat :)

Tosiaan täytin keskiviikkona vuosia, noin neljännesvuosisata takana elämistä siis. Emma osti mulle tiistaina ystävänpäivän ja synttäreiden kunniaks ihastuttavan kimpun tulppaaneita, niitä on sattumoisin täällä paljon ja edullisesti tarjolla.
Kuva:

Sattu sopivasti, sillä tervetuliaisviikon oppaani Jo ja yks saksalainen tyttö järjesti juuri keskiviikkoiltana läksiäiset, ja niille kävi hyvin että mun synttäreitä juhlittiin siinä samalla sit. Tapahtumapaikkana toimi Blekerslaan ja jatkot oli ESN:n juhlissa kolmessa siskoksessa. Olin kutsunu paikalle Emman (hehh), latvialaiset, ranskalaiset, meidän orientaatioviikon ryhmän, Elsbethin ja Saran sekä Judithin ja muita tuttuja. Meno oli nasta! Sain kivoja lahjojakin ja ennen kaikkee oli kiva huomata et lyhyessäkin ajassa on jo ehtiny tutustuu hauskoihin hahmoihin jee! Jossain vaiheessa pojat heitti mua ilmaan 25 kertaa, se kuulemma tuo onnea :D Kiitän suuresti kaikkia onnittelijoita ja kiitos myös ihanista paketeista mitä saapui myös Suomenmaalta <3

Tässä kuva, ei ihan synttäreiltä mut aiheeseen liittyy kuitenki:

Synttäreiden jälkeisenä torstaina olin tosiaan luennoilla yheksästä kahteen, sit tehtiin vähän ruokaa Emun kans ja illalla oli tiedossa pubivisa, PubQuiz. Meillä on tiimi, johon kuuluvat Helmi, Emma, Ritvars, Andis, Janis, Vilma  ja Judith. Ryhmän nimi on Gurus mutta ihan nimenmukaisesti ei ekalla kerralla tiedetty juttuja.. Oltiin 12. joukkue kuudestatoista, ens kerralla tavotteena top10 vähintään! Mut oli ihan hauska ja rento ilta noin muuten.
Tästä opiskelija-asuntolasta vielä, että tosiaan jaetaan keittiö ja hengaushuone 12 hengen kesken. Keittiössä on mm. 3 jääkaappipakastinta, eli 4 henkilöä per kaappi. Jokainen tietenkin tiskaa omat astiansa, mut joka ilta on jonkun huoneen "kitchen duty", eli pitää viedä roskat ja tiskata altaassa olevat astiat jne.. Siivousvuoro on 1-2 kertaa viikossa. Me sit visailun jälkeen Emman kans vielä siivoiltiin ja sit maittokin uni.

En ehkä sittenkään jaksa kertoo urheilujutuista kummemmin, mutta sen verran sanon että oon ilonen tosta ACLOsta, siellä on hyviä tunteja ja se on kivan lähellä. Käyn nyt viiden viikon ajan myös pilates - kurssilla, se on nasta. Meidän vieressä on tosiaan suuri puisto ja siellä kelpaa lenkkeillä! Yritän pitää jotain tasapainoa juhlan, opiskelun ja urheilun välillä :D

Mutta sitten viikonloppu. Täällä on nyt tarjouksessa päiväliput junaan, ne maksaa 12,99€ ja lipulla saa matkustaa päivän ajan niin paljon kun ehtii. Lähdin siis lauantaina retkelle, latvialaiset oli menossa äänestämään suurlähetystöönsä ja kysy mua mukaan matkaseuraks. Suunnattiin siis (taas :D) Haagiin. Oli koomista olla siellä viikon sisään uudestaan, mutta kivaa myös! Käväsin vähän shoppailemassa kun pojat äänesti ja sitten käytiin syömässä. Sit kierrettiin lyhenneltynä sama kierros minkä olin tehny viikko sitten . Muistin jotakin juttuja mitä opas oli kertonu niin jaoin sitten tietoni ja keksin vähän omia juttuja :D

Haagista jatkettiin junalla Haarlemiin, tässä todiste, kuvassa latvian pojat:

Haagissa sato kaatamalla, mut kierreltiin siellä tovi ja käytiin herkkupalakahvilla. Matka jatkui Amsterdamiin jossa käytiin vaan pyörähtämässä ja sit Amersfoortiin (en oo aivan varma oikeesta kirjotusasusta), jossa vaihdettiin Groningenin junaan. Päivä oli aika pitkä mut kiva! Junat on täällä siistejä ja toimii. Illalla lähdettiin vielä ulos Groningenissa, seuranani oli Emma-Reetta ja Emma :D Kiva meno oli, aika rauhallinen illanvietto.

Sunnuntai oli iisi, ulkoilua ja hengausta. Tosiaan täällä on jo aika keväistä ja aurinko lämmittää. Oli hauska (en keksiny muuta sanaa tähän..) huomata, että toissa sunnuntaina käveleksittiin kanaaleissa, ja nyt on melkein kaikki jäät sulanu tai ainakin ne on tosi heikkoja.
Kuva.


Siinäpä toisen viikon tapahtumia! Hyvältä tuntu arkikin täällä. Ainiin, tässä he ovat:

Hannu Horsma ja Tuutikki

Lentävä Muikku (edessä) ja Raskas Nuotta.

Eikö oo hienot kulkupelit! Täällä kaikki käyttää pyörissä tollasia isoja ja kunnollisia lukkoja ja pyörä ois aina hyvä laittaa kii johonkin tolppaan ettei sitä napata.

Ainiin blogin otsikko, lekker, on kans täällä paljon käytetty sana. Se tarkottaa ymmärtääkseni aika samaa ku gezellig, lisäks se tarkottaa herkullinen. Yleiskätevä siis!

Sellasta tällä kertaa! Kiitän kommenteista, niitä saa edelleenkin laittaa. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille,
<3Helmi

1 kommentti:

  1. aahahah suosikkeja sun muistiinpanot!:D ja myös se et oot keksiny päästäs esittelyjä haagista niille pojille, helmiii...
    en malta oottaa että tuun kyläilee!

    VastaaPoista