maanantai 27. helmikuuta 2012

Kolmas viikko hujahti

Halou! (noin täällä tervehditään, mitään hajua kirjotusasusta ei oo)

No, näköjään sunnuntaiset päivitykset ei vaan onnistu, mut maanantai on ehkä tarpeeks lähellä..? Mulla ei tosiaan oo koulua lainkaan perjantaisin eikä maanantaisin, joten viikonloppu tuntuu aika hulppeelta :)

Kolmas viikko täällä Groningenissa sujahti erilaisten illallisten, superkivan vieraan ja tietty koulun parissa.

Ekana voisin kummastella sitä, että oon havainnut että täällä Hollannissa ei toi kierrättäminen oo mikään kova sana. Meidän talon pihalla on yks roskapönttö jonne viedään aivan kaikki roskat. Mitään mahollisuutta biojätteiden lasin paperin yms erottelulle ei oo ja se on miusta todella tyhmää ja outoa. Oisin luullu että tää maa jonka pinta-ala on koko ajan liian pieni sen ihmisille niin ois tajunnu kierrättämisen idean :D mut ei näköjään, sinne vaan kaikki sekasin! Mites tää muissa maissa joissa ootte vaihdossa juuri?

Juuri nyt herkuttelen muuten Fazerin sinisellä jota Emma-Reetan äiti toi tuliaisina Suomesta, kiitos! :D

Tosiaan, viime viikko käynnisty aika mukavalla tavalla. Oli maanantai, perus maanantaiolo myös eli jotenkin vähän tympeä ja aikaansaamaton :D Päivä piristy aika kivasti kun Muttosen likka Eeva-Maija laitto viestin että hän tulee kylään perjantaina ja Välimäen vanhin Vilhelmiina ilmoitti saapuvansa seuraavan (tän) viikon torstaina! En oo tosiaan mitenkään ikävöiny Suomea tai muuta mut onhan se mitä parhainta saada hyviä frenduja tänne kylään :)) Myös perheenjäseniä saapuu tänne kevään aikana, äiti ja Onkka palmusunnuntain kieppeillä ja Junnu Elsa vapun jälkeen! Ehkä pikkutytötkin ilmestyy kesäkuussa moikkaamaan jess. Lisäks odottelen myös muita kamuja tänne kevään mittaan! (Kiinnostavia tietoja mut piti laittaa muistiin :D)

Eeva tuli tosiaan perjantaina ja viipy sunnuntaihin. Ei tehty sen kummempia kun hengailtiin ja kateltiin kaupunkia ja mikäs sen parempaa. Kiivettiin myös Martinitowerin huipulle, sieltä näkyy ympäriinsä. Groningen ei oo ehkä eniten edukseen yläilmoista kateltuna, mutta tältä se esimerkiks näyttää:


Jokunen juhlan hetki mahtu myös yllättävästi mukaan ja lauantaiyö jatku aamuun saakka vahingossa! On hankalaa kun baarit ei mee kiinni eikä oo rannekelloa :D Tarkempia yksityiskohtia illankulusta ei taideta julkasta täällä, paitsi eräs otos kuvista joita saatiin Emman ja Eevan kanssa aikaan. Perinteiset pelit yatzysta kuka minä oleen on siis voimissaan!



Siitä sitten yön jälkeen muutaman tunnin yö(aamu)unilla lähdettiin Skandinaavisen Illallisen tekoon, tästä kohta lisää. Mut kiitos Mutikka kun kävit täällä, tykkäsin<3

Nyt on aika lailla hyppien lähteny tää teksti liikkeelle, joten varmaankin samalla lailla jatketaan...

Itse viikko oli miun osalta aika laimea ja paljoakaan ei tapahtunu, olin myös vähän kipeenä. Seikkailin keskiviikkona vähän lähikylässä kaatosateessa, mut se tarina on aika pitkä niin voin kertoa toiste :D
Mut torstai-ilta oli ihana, Elsbeth valmisti mulle Emmalle Vilmalle illallista kotonaan! Elsbethin koti on niin mukava ja nätti, tässä (vähän tärähtänyt) otos.


Mut oli aikamoisen kiva ilta ja ruoka oli hyvää, herkkupala! Kiitos tytöt :))

Se oli se eka illallinen, toinen oli sitten aiemmin mainittu Scandinavian Dinner sunnuntaina. Tosiaan ESN Groningen järkkää noin joka kolmas viikko kansainvälisen illallisen. Sillon jonkun maan edustajat kokkailee yhdessä ESN:n jäsenten kanssa kolmen ruokalajin illallisen noin neljällekymmenelle vieraalle. Lippuja illallisille myydään hintaan 3€ kpl eli halpaa ku mikä ja nää illalliset myydäänkin aina loppuun.
Me osallistuttiin parisen viikkoa sitten Dutch Dinnerille Emman kans ja sit kun siellä kyseltiin että ketkä haluais tehdä oman maansa ruokaa niin myöhän innostuttiin! Ilmottauduttiin ja kaikkee kunnes sit tajuttiin että keittotaitomme tosiaan on mitä on :D Saatiin kuitenkin kerättyä "dinner teamiin" kolme ruotsalaista likkaa (Ida, Sara ja Lovisa) jotka opiskelee kans täällä viestintää sekä Vilma, joten tilanne oli pelastettu. Suunniteltiin yhdessä menu joka oli lopulta:
Alkuun Skagen Toasteja (kannattaa googlata), pääruuaks lihapullia muusia puolukkahilloa ja jälkkäriks korvapuusteja ja kahvia tai muuta juomaa. Vähän ehkä hassu kokonaisuus mutta haluttiin tarjota perinteisiä herkkuja.

Ruuanlaitto alotettiin siis sunnuntaina kello 13:00 ja ruokailu alko klo 17:00. Aika monta tuntia siellä sit tehtiin erilaisia taikinoita ja kuorittiin pottuja ja yritettiin käyttää kaasu-uunia. Ruotsalaiset piti huolen alkuruuasta, mie tein taikinat kumpiinkin pulliin, Emma ja apurit muotoili pullat ja Emma oli myös muussimestari. Lovisa myös improvisoi kastikkeen lihapullille, ihan sille tasolle mun keittotaidot ei vielä yllä.. Lopputulos oli tietenkin superhyvä pikku mutkista huolimatta (kaikki lihat oli esim pilaantunu ja Miriam, ESN:n hallituksen jäsen polki pyörällä johonkin tukkuun ostamaan uudet 5 kiloa..) ja saatiin loistavaa palautetta! En ollu koskaan ennen tehny lihapullia mut luulen että voisin tehdä niitä kyllä joskus uusiks (ehkä). Kuvia päivästä ei oikeestaan oo vielä, laitan tänne sit jotain kunhan ne ilmestyy ESN:n sivuille :) Mut oli oikein kiva sunnuntaipäivä ja ruotsalaisetkin osottautu mukaviks vaikka luultiin toisin!

Säätietoja kiinnostuneille tähän väliin: kevät alkaa saapua ja miinusasteista ei oo enää tietoakaan. Pipoa ei enää tarttee ja nahkatakilla pärjää päivisin, jihuu! Jäät suli yhdessä yössä, onneks ymmärsin mennä kuljeksimaan jäisiin kanaaleihin sillon kun se oli vielä mahdollista :) Tältä näyttää nyt, Eeva siellä tallustaa (mun takki päällä kun hällä oli vaan talvitakki mukana!):




Sori että tästä on tainnu tulla vähän kuivahko teksti :D Jos joku on jaksanu kuitenkin lukee tänne saakka niin jee ja tässä loppuun yks hauska laulu ja video joka kertoo Groningenista, kannattaa kattoa! Siitä saa aika hyvän yleiskuvan kaupungista ja sen ilmapiiristä :)
http://www.youtube.com/watch?v=0GEPXS5Gl-s


Ainiin, Muikulle on käynyt kehnosti. Avain katkes lukon sisälle ja nyt hän ei siis liiku mihinkään. Löytyykö hyviä vinkkejä siihen miten ison ketjulukon sais murrettua rikki? Ilman työkaluja? Kukaan? :D

Siinäpä se tällä kertaa, lähden tästä kohta kattomaan improvisaatioteatteria Judithin, Emman ja Emman porukoiden kans ja sitten käväsemään international student nightissa Kolmessa Siskossa. Kivaa viikkoa!
<3Helmi

3 kommenttia:

  1. Prahassa kierrätetään oikeestaan kai kaikki muut paitsi biojätteet, mikä kyllä yllätti positiivisesti! Vitsit en malta ehkä oottaa torstaihin asti, jihhuu:D

    VastaaPoista
  2. toivottavasti toast skageneihin ei tullut liikaa sitruunaa!

    VastaaPoista
  3. Ukki, toastit onnistu oikein hyvin! tulit mieleeni!

    VastaaPoista