maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pyöräretki ja muuta

Hei kaikki,
nyt taitaa olla niin että maanantai on uusi sunnuntai, ainakin sillä perusteella että blogiin ei näköjään ilmesty tekstiä sunnuntaisin :D Se on varmaan ihan ok kaikille, vai mitä. Juuso ja Liisa on pari kertaa yrittäny huomauttaa aiheesta, tää ilmotus on nyt siis erityisesti teille ;)

Viikko numero yhdeksän oli kaiken kaikkiaan aika kiva! Alkuviikko oli arkinen ja oli siivousta koulua kuntoiluhommia, sitten torstaina saapui vieraakseni Vilhelmiina "Vilkku" Välimäki ja myöhän hulluteltiin! Lisäks oon tehny joitakin huomioita täällä Hollanninmaalla niin kerron tällä kertaa myös niistä. Tästä taitaa tulla aika pitkä ja yksityiskohtanen teksti, sori :s

Tosiaan luennot on nyt meneillään ihan normaalisti. Jonkun verran ois aina luettavaa jokaista luentokertaa varten, oon sopivasti kärryillä edelleen :D Nyt kun päivät ei oo aivan niin täynnä kaikkee ohjelmaa kun esimerkiks viime syksynä oli, niin oon jopa saanut aikaseks valmistautuu luennoille. Oon huomannu että kyllähän se tasasesti pitkin kurssia lukeminen kannattaa, onneks jo tässä vaiheessa opintoja oon tajunnu asian.. :D Haastavuuserot on aika suuret eri kurssejen välillä, esim ihmisoikeus-kurssi on täynnä sellasta sanastoo mikä on aika uutta ja vaatii keskittymistä, kv-viestintä taas on todella simppeliä ja tuttua vaikka tottakai muistamista on siinäkin. Mut en oo mitenkään tuskastunut ton koulun kanssa kyllä :)

Torstai-iltana Groningenin asemalle saapui siis Vilkku! Alunperin illan suunnitelmana oli että oltas menty Martinihouseen (yks toinen kv-opiskelijatalo) illalliselle, Eriic ja Romain eli ranskalaiset kamut olis tehny meille aterian. Kävi kuitenkin ikävästi ja Vilperin lento oli myöhässä, joten mie ja Emma käytiin eka sillä illallisella ja sit mie menin Vilkkuu vastaan asemalle. Otettiin ilta aika iisisti, käytiin Tango!ssa drinkeillä (kaikki cocktailit 4€ klo 23:00->!) ja sit yhdellä bluesklubilla kuuntelemassa mussiikkia. Oli jotenkin hauska hetki olla Vilkun ja Ericin kanssa siellä, jotain fläsbäkejä tuli parin vuoden takaa :D

Perjantaina meillä oli sitten ohjelmassa Pyöräretki. Muikku oli saanut uuden lukon ja eturenkaan, joten kaikki oli kunnossa. Koska Emma lähti viikonlopuks exculle Maastrichtiin, Vilkku sai hältä Nuotan lainaan. No, lähdettiin sit vanhalla jengillä (mie, Vilpsukka, Judith, Evelin, Housni ja Rene joka toimi oppaana) ajelemaan ympäri Groningenin maakuntaa ja pikkukyliä. Päivä oli aika sumuinen ja pilvinen, ei onneks sateinen kuitenkaan. En ollu ihan hahmottanu reittiämme tai matkaa, tiesin että noin 5 tuntia oli tarkotus retkeillä. Lopulta pyöräiltiin tietenkin 61 kilometriä :D se ihmetyttää vieläkin. Noin 35km ensin Groningenin kaupungista kylien läpi merelle, sitten 26km suorempaa reittiä takas. Merta ei sinänsä nähty, oli laskuvesi. Mut kaikenkaikkiaan retki oli aika hupaisa ja jotenkin rauhottava, istuinluut joutu tosin aika koville. Nähtiin suuri määrä lampaita ja hevosia sekä peltoja ja pienenpieniä kyliä. Tuoksu oli koko ajan ihan kun Kinahmossa konsanaan. Tässä muutama otos matkan varrelta.

Ei kuulunu paljon ääniä tuolla.

Puu.

 Housni Rene ja Evelin päätepysäkillä.

Käytiin kahvilla ja toastilla pikkukahvilassa Noordpolderzijlissä eli siellä päätepysäkillä, koristeena oli mm. koirataulu.

Saavuttuamme takas Groningeniin käytiin pizzalla tosi kivassa ja edullisessa ravintolassa nimeltään Italia (omaperäisesti) ja sit suunnattiin pienen lepotauon jälkeen Bollywood - juhliin Ritvarksen taloon. Hauskat intialaiset pojat opetti tansseja mut me ei ihan ehditty mukaan. Hengailtiin siellä hetki ja sit suunnattiin Vilkun ja Agnen (liettuasta) kanssa taas Tango!on. Tavattiin siellä ruotsalaiset ja siemailtiin mojitot. Yhdessä elektronisen musiikin paikassa nimeltä SubSonic oli ysärikemut, ajateltiin että siellä vois olla hauskaa musiikkia joten mentiin sinne. Täällä aika monessa pubissa ja baarissa saa polttaa, niin myös SubSonicissa, joten ilma on aika sakeaa. Yks ruotsalaisista, Ida, ei voinu oikein hengittää siellä, joten tytöt jatko iltaa Ocean41:n (tästä kohta lisää). Me oltiin Vilskun kanssa hetki SubSonicissa, sit käytiin tanssahtelemassa tovin ajan Ocean41:ssa ja sit mentiin kotiin. Ajateltiin, että lähetään vähän aikasemmin nukkumaan mut jotenkin kello oli puol neljä kun saavuttiin :D aikakäsitykset vähän hämärtyy täällä..

Lauantaina sitten. Olin suunnitellu, että tehdään pieni päiväretki lähellä sijaitsevaan Sneekiin (lausutaan sneik) ja niin tehtiinkin. Ei yllättäen ihan päästy matkaan sillä junalla millä oli eka tarkotus, jostain syystä myöhästyttiin sekä siitä että tokasta mahdollisesta täysin :D jos tiedät mitä tarkottaa Jukkalan valinta, sitä oli nyt ilmoilla. Ei sinänsä haitannut mitään että päästiin vähän myöhemmin matkaan, Sneek on pikkukaupunki ja nähtävää riitti pariksi tunniksi. Käytiin lounaalla ja kierreltiin vähän, oli kiva nähdä taas joku uus paikka :)

Lauantai-ilta oli aika hulvaton. Kokonnuttiin eka meidän keittiössä Vilkun, Judithin ja Alexin (poika Romaniasta, asuu meidän käytävällä ei siis käytävän lattialla mut huoneessaan heheh) ja otettiin muutamat yatzyt, Vilkku oli ylivoimainen ähh! Ritvars oli suositellu miulle yhtä paikkaa nimeltään Vera, Tavastian tyyppinen klubi. Sinne sit mentiin (eka kävästiin Snowvalleyssa..) ja sehän olikin todella kiva paikka jess! Siellä on kai aika paljon livekeikkojakin, lauantaina Dj:t soitti hyvää musiikkia. Sisäänpääsy tapahtuu kuukausikortilla, kortti maksaa 1,5€ ja sillä pääsee lähes aina sisälle, joitakin keikkoja lukuunottamatta. Ei siis paha lainkaan. Käytiin vielä Ocean41:ssa Veran jälkeen (kävi ilmi että Vera on kai ainoita paikkoja täällä jossa on sulkemisaika neljältä) ja lopulta ilta jatku aamuun saakka. Oli todella hauskaa ja uusia kamujakin saatiin :D kiinnostuneet voi kysellä yksityiskohtia.

Sunnuntaina Vilhelmiinan piti lähtee, tuli pieni festarimasennus myös :/ Onneks aurinko paisto ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ja vietin hyvän tovin kanaalin varrella fiilistellen :))
Huh mutta oli kyllä todella kivaa että Vilkku oli kylässä, kiitän<3

Mutta nyt tähän loppuun vielä muutama havainto mitä oon tehny:
- Täällä on todella paljon kissoja, näyttäs siltä että enemmän kun koiria. Kissat kuljeskelee vapaana esim. tuossa meidän takapihalla ja kaduilla ja mouruaa ku mitkä.
- Talojen ikkunoissa ei käytetä verhoja, tai siis verhoja ei pidetä kiinni. Koska aika monet talot on vähintään 2 kerroksisia, niin alakerran ikkunoista näkyy suoraan olohuoneeseen ja keittiöön. Oon ihmetelly tätä aika paljon ja jostain syystä on aina pakko tuijottaa sisälle niihin taloihin :D Kysyin asiaa Elsbethiltä ja se ei kummastellu sitä yhtään, joten se on siis ihan tavallista täällä.
- Kaikki alkaa yleensä myöhässä täällä. Ei siis mitenkään tunteja myöhässä, ja luennot alkaa yleensä tasalta, mutta muuten tapahtumat, excuille lähdöt jne alkaa aina 15-30min myöhemmin kun mitä on ilmoitettu. Sattuneesta syystä tää sopii mulle oikein hyvin ja luo aika rennon ilmapiirin :)
- Täällä on hitonmoisesti "surffibaareja". Lähinnä niiden nimet on surffihenkisiä (Kokomo Beach Klub, Ocean41, Palm Beach, Pacific) ja sisustuksena on surffilautoja ja palmuja, musiikki on ihan perus top10 hittejä. En oo vielä löytäny syytä miks ne on niin suuressa suosiossa täällä ku ei Hollanti varsinaisesti mikään surffaajien maa oo :D
- Oon oppinu hassuja sanoja hollanniks. Ainoat mitä yleensä käytän on oikeestaan halou (terve) ja dank u wel (kiitos), mut tiedän myös että pinda on maapähkinä, slagroom on kermavaahto ja eiwit on proteiini :D en ihan tiedä miten sanat lausutaan mutta ne on jääny mieleen, ehkä ruokapakkauksista ja kahviloista.

Huhheijjaa sellasta tällä kertaa!

ps. Nuotta on voinut kans huonosti, hältä katkes jalka ja kilikello meni palasiks, lisäks eturenkaan suoja osuu ikävästi renkaaseen. Joku oli kaatanu pyörän ja siks sille kävi ikävästi. Korjaaminen onneks onnistuu ;)

<3Helmi

4 kommenttia:

  1. Vilperikin kiittää ja kumartaa, oli mitä parhainta! <3 ps. muista kastella kukkia;):D

    VastaaPoista
  2. pari kirjotusvirhettä mutta tosi hyvä teksti!

    tällä biisillä vielä uusi viikku käyntiin

    http://www.youtube.com/watch?v=GYg4jKazF4k

    t.tomi

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Vilkun mieltä lämmittää kyseinen tsipale!

    VastaaPoista