maanantai 12. maaliskuuta 2012

Keväistä!

Maanantai on taas saapunut!
Tällä kertaa kerrottavaa ei oo sen suuremmin, viides viikko Groningenissa oli aika rauhallisen kiva. Sen verran tapahtui, että
- kävin ahkerasti koulussa ja kuntoilin
- viikon aikana oli 3 illallista
- oli keväinen sää suurimmaks osaks
- oli PubQuiz ja muutamat juhlat

Näistäpä siis nyt!

Koulusta (ja urheilujutuista) ei sittenkään sen enempää, osallistuin luennoille ja koitin valmistautua niille myös :D Teen joskus kunnollisemman opisekelupostauksen, tää blogi on nimittäin myös Jyväskylän yliopiston kv-osaston sivuilla eli tarkotettu niille ketkä on suunnitellu hakeutuvansa Groningeniin vaihtoon (tää oli taas muistutukseks :D).

ESN Groningen järkkää noin joka kolmas viikko pubivisan. Viime torstaina oli toinen kerta johon osallistuttiin joukkueemme Gurus:n kanssa. Tosiaan viimeks sijoituttiin sijalle 12, nyt tavoitteena oli top10. Joukkueessa kuuluis olla 4-6 henkilöä mut jotenkin meitä kerty vähän enemmän ja joukkue koostui lopulta yhdestätoista jäsenestä :D mie, Emma, Vilma, latvialaiset ja lisäjäsenet. No, se johti myös hyvään tulokseen, oltiin neljänsiä jihuu! Ite en kyllä olis tienny edes puolia meidän oikeista vastauksista, hyvä siis etten ollu yksin oma joukkueeni.

Illallisista niin! Ne on aina jotenkin mukavia hetkiä, syödä isommalla porukalla ja ehkä myös ite tehdä ruokaa. Torstaina ennen PubQuizia kokattiin Emman kanssa latvialaisille, ne kun oli missannu meidän ekan skandinaavisen illallisen. Tälläkin kertaa tarjolla oli muusia ja lihapullia sekä marjahilloa, ei ehditty Ikeaan ostamaan puolukkahilloo. Ateria oli oikein kiva vaikka lihapullat olikin ekalla kerralla parempia. Katottiin myös jotain Riga Dynamon peliä netistä ja syötiin marjapiirakkaa, simppeliä mut mukavaa.

Tehtiin pullia sen verran enemmän, että niitä riittti tarjolle myös perjantaina. Sillon oli siis meidän talon asukkaiden kesken järjestetty International Dinner, johon kaikki osallistuvat siis kokkas jotain ruokaa omasta maastaan, toi sen esille ja kaikki sai maistella kaikkea tarjolla olevaa. Aika kätevää, parillakymmenellä lihapullalla sai vaikka mitä herkkupaloja kuten kiinalaista keittoa, parsakaalisalaattia ja brownien :)

Sit lauantaina mentiin Idan ja Saran kanssa Drie Gezustersiin illalliselle, oikein hyvää eikä kovin kallista ateriaa oli tarjolla. Yks juttu mitä oon kans huomannu niin on englanninkielen puuttuminen täällä, kaikki siis todellakin puhuu hyvää enkkua mut ruokalistat on aina vaan hollanniks, junissa kuulutukset on pelkästään hollanniks jne. Joten tilasin jotain mistä en ollu ihan varma mitä se sisältää, ainakin kanaa (kip), ja hyvältä maistu! Jatkettiin iltaa Tangon (taas :D) kautta Kokomo Beachiin, oikein nasta ilta oli vaikka Kokomo olikin täynnä 16-18-vuotiaita ja joku työntekijä kiersi siellä koko ajan ison namiastian kanssa, tuntu vähän vanhalta :D Muita juhlia viikolla oli teemabileet, teemana Around The World ja asuna omaperäisesti toogat (kuvassa) keskiviikkona ja muutamat juomat pubivisan jälkeen.

Mie, Víctor ja Ritvars




Meille on muodostunu tänne muutamia kivoja "perinteitä" jo. Maanantai-iltasin ohjelmassa (tänäänkin) on viikon alun piristykseks improvisaatioshow irkkupubi O'ceallaighissa, siellä on hupaisa ja rento tunnelma ja se ryhmä joka esiintyy (Stranger Things Has Happened) on hauska kun mikä! Show kestää noin ysistä yhteentoista ja sen jälkeen ollaan suunnattu kv-opiskelijailtaan Drie Gezustersiin, siellä on paikalla tuttuja ja meno on kiva.
Toinen perinne jota on tässä nyt toteutettu on kahvihetki keskiviikkosin, sillon meillä on tosiaan se iltaluento (Dutch Studies) klo 19-21 niin ollaan ennen sitä sit käyty kahvilla (yleensä mie Emma ja Vilma) jossakin yliopiston lähikuppiloista. Oikein kivoja hetkiä molemmat näistä :)


Ainiin, kuvia keväisistä päivistä! Lämmintä on ollu yli kymmenen astetta melkein joka päivä ja sanimollukkakin paistelee.

Krookukset!

Hengailua ja onkimista kanaalin reunalla

Lisää kukkasia


Meno on jatkunut oikein hyvänä täällä siis!
<3Helmi

2 kommenttia: