maanantai 26. maaliskuuta 2012

Lente en zon!

Aika hienosti sanakirjan avulla muodostin tuon otsikon. Sen pitäis tarkottaa Kevät ja aurinko!, seuraavasta syystä:
Täällä on nyt viikon ajan ollu siis "virallisesti" kevät, ja myös sään kannalta. Plussaa on päivisin yli 15 astetta, Noorderplantsoen (lähipuisto) on täynnä ku mikä ja aurinko lämmittää 8) Oon ollu ulkona myös ilman sukkia (Elsalle ja Eevalle!!), joten kelpo hommia.
Tältä puisto näyttää nyt:



Mutta siis, tää teksti tarjoaa tietoa viime viikosta, joka sisälsi pari leffaa, tennistä (!), hampaan lohkeamisen ja Emma-Reetan synttärit.

Ekana voisin kommentoida tuohon kevään tuloon sen verran, että siitä johtuen ihmiset pukeutuu täällä mielenkiintosesti. Osa kulkee jo aivan täysin shortseissa ja topeissa, ite en ehkä kävis edes lenkillä niin vielä. Osalla taas on päällä toppatakki ja pipo, en sitäkään vaihtoehtoo valitsis. Tää on kiinnittäny huomion varmaan siks, että Suomessa ihmiset pukeutuu kuitenkin aika samanpaksusesti (hyvä sana? :D) muutamia lukuunottamatta sitä mukaa kun kevät etenee. Täällä se yhtäkkii vaan ilmesty ja sekotti päät. Kai.

Mutta. Olin jonkun aikaa tuossa toivonu pääseväni (meneväni..) leffaan, mikä vaan elokuva ois käyny. En vaan jotenkin (tutusti) saanut sitä aikaseks, onneks koitti siis tiistai! Näin nimittäin sillon kaks elokuvaa. Eka oli vanha kunnon unkarilainen draama Édes Anna vuodelta 1958, joka kerto ensimmäisen maailmansodan jälkeisistä ajoista, luokkaeroista ja rakkaudesta tietenkin. Katoin sen koska Evelin, tyttö Pustalta, tarttes sen katsojia opiskeluprojektiaan varten. Kattomisen jälkeen piti myös vastata kyselyyn elokuvasta, en osaa sanoa oliks miun vastauksista mitään hyötyä kun ei tuo asiantuntemus oo niin suurta :D Mut elokuva oli mielenkiintoinen ja toteutti toiveen elokuvan näkemisestä.
Toinen päivän leffoista oli nimeltään The Rum Diary, se oli osa kansainvälisen viikon ohjelmaa jonka ESN ja muutamat ainejärjestöt järjesti täällä. Elokuvassa Johnny Depp seikkaili Puerto Ricossa. Pidin siitäkin elokuvasta, osa juonesta hujahti ohi pään tosin.
Haha, kävi myös hauskasti, kun kerroin yhdelle Jelenalle tuon että olin pitkään halunnu mennä leffaan. No, hän kerto mulle elokuvakerhosta nimeltään Shadows, ne kokoontuu joka maanantai kattomaan jonkun vähän ug/alternative eli erilaisen leffan ja keskustelemaan siitä. Jotenkin sit oon nyt mukana niitten Facebook-ryhmässä ja oon menossa tänään kattoo elokuvan nimeltä Adams Äpplen kerholaisten kanssa :D Muutamat lukijoista ei ehkä kummastele tätä tilannetta yhtään, mie välillä joudun mielenkiintosiin tapahtumiin.

Joo-o...sitten..
Pilates-kurssi loppu toissa viikolla, ilmoittauduin sit tenniksen alkeiskurssille, Aclolle siis. Se on keskiviikkosin klo 10-11. Myös Judith ja Ronja, tyttö Saksanmaalta, sattuu olemaan samassa ryhmässä. Huomasin ekalla tunnilla olevani huonompi mitä olin kuvitellut, mut valmentaja oli oikein hauska tapaus ja ens kerralla päästään harjottelee ulos! Luulen siis että opin ainakin jotakin siellä, terkkuja vaan Tennispojille :)

Torstaina oli kansainvälisyysviikon lopettajaiskemut, teemalla Show Your Roots. Taas yhdet teemabileet, en tiedä miks ne on nii iso juttu täällä :D No, ihana Elsbeth kokkas mulle ja Emmalle ennen juhlia maittavaa illallista ja vaihdettiin kuulumisia, oli superkivaa taas. Sit suunnattiin ruotsalaisten luo valmistautumaan iltaan. Koska aiottiin näyttää Emman kans suomalaiset juuremme, oli teemana sauna. Asuun kuului pyyhe, saunavihta ja löylykauha. Oksat vihtaan löyty puiston pensaasta, jotain vihreetä se oli. Pyyhkeen alla ei oltu ihan alasti myöskään ja kauhana toimi isoin lusikka mitä löyty. Ruotsalaiset oli tehny hienot hameet Ikea-kasseista. Kun päästiin Drie Gezustersiin, huomattiin, että suurin osa paikallaolijoista oli hollantilaisia eikä todellakaan tietosia teemasta.. Noin kymmenellä ihmisellä oli joku asu, yleensä hattu tai hassu paita. Vähän tyhmeliini olo oli, mutta meno oli oikein hauska ja tuttujakin löyty :)
Tässä ainut julkastava kuva haha, kivan kuolleenvärinen iho meikäläisellä..



Perjantai olikin mielenkiintoinen kokonaisuus! Söin täytettyä paprikaa (=pehmeä), kun yhtäkkiä suusta kuulu räsähdys. Tajusin heti, että hammashan se lohkes, mitäs muutakaan! Lisäks oli tietenkin kiire, en ollu meikannu ja muutenkin sekavahko hetki. Kiire oli siks, että olin lupautunut Shanelle (kiva kanadalainen) haastateltavaks vaihtarin kokemuksista yliopiston lehteen. Kello oli noin 14, opiskelijahammaslääkäri menee perjantaisin kiinni klo 12:00. En tiennyt mitä tehdä tai minne mennä. No, koska hampaaseen ei sattunu, ajattelin että meen eka siihen haastatteluun ja selvitän sit miten pitäs toimia. Meillä olikin oikein mukava hetki pienellä patiolla rupattelun merkeissä, odotan mielenkiinnolla valmista haastattelua :)
No, kysyin sit joltakin randomnaiselta jollakin tiskillä yliopistolla että minne menisin :D Hän neuvoi mut ensiapuun, sieltä löytyis varmasti lisätietoa. Sen sijaan, että oisin siis viettänyt kivan hetken aurinkoisessa puistossa ja käyny Vilman kans Aclolla, lähdin sit seikkailemaan pitkin sairaaloita. Tarina ei oo sinänsä tästä eteenpäin kovin kiinnostava, ensiapu ei ollu oikea paikka hampaanhoidolle mut löysin lopulta päivystävän hammaslääkärin ja tilanne on toistaseks kunnossa. Meinas kiukuttaa koko homma, mut päätin rauhottua ja hymyillä enkä kiirehtiä ja sit sainkin ystävällisiltä ihmisiltä apua ja hyvää palvelua :) Nyt yks takahammas on hieman hajanainen, mutta saan sen hoidettua kuntoon täällä jeejee.

Kämppikseni Emma täytti siis lauantaina vuosia! Meillä oli oikein mukava päivä: kävin aamulla Judithin kans vähän urheilemassa, sit leivottiin Empun kanssa korvapuusteja ja kasvispiirakkaa, sit mentiin puistoon nautiskelemaan skumppaa ja mansikoita, sit käytiin Italiassa hyvällä pizzalla, sit tultiin meille viettämään iltaa. Illanvietossa oli mukana noin 10 suomalaista :D, ruotsalaiset, kanadalaiset, Juan Carlos ja Alex meidän käytävältä ja Judith. Oli kaiken kaikkiaan oikein mukavaa, tarjolla oli hyviä herkkuja ja kivoja ihmisiä. Ilta jatkui Veraan ja Warholiin ja olin JO puol viiden aikaan kotona 8) Paljon onnea Emmalle vielä kerran<3

Judith ja Emma puistossa



Sunnuntaina otettiin iisisti, puistossa oli taas hyvä viettää aikaa yatzyn, Stroopwaffel McFlurryn ja auringon merkeissä! Siellä sattu myös olemaan ryhmä poikia ketkä soitteli kitaraa ja laulo, ei vaadittu paljon että oli hyvä olla :)

Sit vielä nopeesti loppuun:
Aina kun kahvilassa/baarissa ostaa jonkun lämpimän juoman, mukana tulee nami tai keksi. Ihan sika hyvä juttu, pieni asia mut piristää aina mielen :D Ja myös aina kun ostaa mitä vaan kosmetiikkaa, mukaan tulee joitakin ilmaisnäytteitä. Siitäkin tuun iloseks :D

Tän viikon lauantaina äiti ja Onkka tulee kylään, aika kivaa! Ja Elsa lähetti miulle mieltäpiristävän paketin, purkkaa ja Pätkiksen<3

Nyt pitää juosta että ehdin tän illan leffaan. Toivottavasti kieliasu on tässä tekstissä edes jotenkin kohdillaan kun en ehdi lukee sitä nyt.
<3Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti