maanantai 19. maaliskuuta 2012

Dropjes ja muita herkkuja

Moikkamoi kaikille!
Maanantai on taas koittanut ja on kirjottelun aika, jeeje! Ajattelin nyt kirjottaa aika reippaasti, aurinko paistelee kirkkaalta taivaalta ja puistossa hengailu kiinnostais :) Sen verran voin paljastaa, että tässä tekstissä on tiedossa kertomuksia arki-illoista, valittuja paloja St. Patricks Dayn vietosta, tiivistelmä italialaisesta illallisesta sekä muutamia huomioita mitä oon täällä tehny.

Ekana, tää on testi: miten sanot englanniks "koira"? Artikkelin kanssa? Kuinka moni ääntää sen "ö dog"? Oon tässä muutamia viikkoja pohtinu että mistä syystä suomalaiset on oppinu ääntämään artikkelin "a" öönä? Kun a-kirjain englannin kielessä sanotaan "ei", eikös vaan. Onko muut kummastellu samaa? Mistä tämä johtuu kertokaaaaaa! Joo no siinäpä semmonen alkukevennys tähän.... :D

Ajattelin nyt kertoo että miten vietin illat 12.3.-16.3.
Maanantaina: ohjelmassa oli taas improkomedia-show O'Cealleighissa (en muista kirjotetaanko se noin), hetkonen Drie Gezustersissa vaihtareiden kanssa ja aikainen kotiintulo :)
Tiistaina: käytiin Emman kans circuittrainingissa, sitten rupattelin aika monta tuntia Skypessä. Päivällä onnistuin muuten tyhjentämään puolen litran vesipullon laukkuuni, kalenteri on yhtä iloisen väristä sekamelskaa nyt. En muista yhtään mitä oon sinne kirjottanu, toivottavasti en unohda mitään tärkeetä... :s :D
Keskiviikkona: Dutch Studiesin luento kesti klo 21:00 saakka. Sen jälkeen menin Ritvarksen ja Janiksen kanssa kahville, Ritvars lähti pariks viikoks Latviaan niin sanoin heippa.
Torstaina: urheiltiin taas, käytiin eka Empun kans circuittrainingissa taas ja sen jälkeen "pelattiin sulista" tunnin ajan. Aclolta pystyy varaamaan ilman mitään lisämaksuja sulis/lentopallo/fudisvuoroja, joten niin tehtiin. Kävi ilmi,että yks kokonainen sali oli sitten tunnin ajan meidän :D Ei löydetty mistään sulkapalloverkkoa (eka yritettiin viritellä lentisverkko niihin tolppiin) eikä tietenkää jaksettu mennä kysyy keltään, niin pelailtiin sit ilman verkkoa ja sääntöjä.
Perjantaina: nähtiin Saraa illallisen merkeissä Sphinksissä (taaskaan ei tietoa kuinka se kirjotetaan). Ruoka oli maukasta ja illan kruunas ravintolan parvekkeelta nähty War Child - konsertti jossa esiinty Voice of Hollandin voittajia ja jotain dj:tä. Grotemarkilla järjestetään ilmeisesti aika usein kaikenlaista ilmaistapahtumaa, aika kiva. Ihmisiä oli paljon liikkeellä, voin vaan kuvitella Queensdayn. Käytiin myös teellä News Cafessa, oli kivan iisi ilta. Tässä kuva:


Niin ne illat sujui.
:D
Sitten lauantaina oli maailmanlaajuisestikin juhlittu Irlannin kansallispäivä Pyhän Patrickin päivä! Tehtiin Emman ja Judithin kanssa päivän kunniaks meksikolaishenkisiä tortilloita ja nostettiin malja. Noin seittemän maissa suunnattiin irkkupubiin (O'ceallaigh taas) jossa meno olikin hulvattoman hauskaa. Meillä oli myös tyylikkäät ulkoasut, vai mitä.

Strongbowkin oli vihreetä :o


Mie, Janis ja Jolene!

Ilta oli kaikenkaikkiaan hauska kun mikä ja jatkui pitkään! Mut..mitä tapahtui sillon niin jääköön sittenkin sinne (muuntelin erästä sanontaa) :D

Sunnuntaina oli vuorossa kolmas international dinner, italialainen tällä kertaa. Tarjolla oli herkkuja: alkuruuaks kesäkurpitsaa parmalaiseen tyyliin, pääruoaks pennepastaa pekoni-kerma-rucola-kastikkeella ja jälkkäriks mascarponevaahtoa suklaalla ja appelsiinimarmeladilla! Ai että, ei oo ehkä parempaa tapaa viettää sunnuntaita kyllä, loistavaa ruokaa ja hauskaa seuraa.
Aivan mahtava kuudes viikko oli siis kokonaisuudessaan :)

Niin ja tälläsia asioita oon huomannu täällä:
- Yleisissä vessoissa (koulussa, kirjastossa, kahviloissa ravintoloissa baareissa..) hanasta tulee pelkkää kylmää vettä. Käsiä ei siis voi pestä muuta kun jääkylmällä vedellä. Kuoleeko ne bakteerit muka sillon.
- Ruokahommat. Ruokailu on ehkä suurin ero arkeen Suomessa. Täällä kun tosiaan ei oo tarjolla opiskelijalounaita niin kun aiemmin mainitsinkin. Ollaan siis jouduttu pohtimaan mitä syödä ja millon. Onneks pikkuveljeni Onni 11v lähetti mulle kanakeiton ohjeen.. :)) Muutenkin oon huomannu että eri maissa on todella erilaiset ruokatottumukset. Hieno huomio, tiedän :D Mut esimerkiksi meidän keittiö on ruuhkaisin kello 20-22 jollon ihmiset tekee päivän pääaterian. Ranskalaiset kuulemma syö joka ilta joskus yhdentoista maissa. Kukaan ei syö lounasta samaan aikaan ku myö :o
- EUROSPORT! Ai että, ollaan Emman kanssa fiilistelty ampumahiihdon mm-kisoja sekä maailmancupia jota Eurosport näyttää päivät pitkät :D myös mäkihyppy on piristäny päiviä. Oon vihdoinkin löytäny jonkun joka ymmärtää miten hyvät lajit on kyseessä (Liisa, Elsa, Eeva...).
- Dropjes! Eli namuset. Yleensä ne on lakritsaisia, myös mietoo salmiakkia ja hedelmäkarkkeja löytyy. Superhyviä kaikki.

Huhheijjaa siinäpä kertomusta tällä kertaa!
Loppuun vielä keväinen otos viime tiistailta, raahattiin tuolit ulos ja hörpättiin kahvit :)


<3Helmi

1 kommentti:

  1. Pidän eritoten vimosesta otoksesta vaikka vihreät asuset ja muutkin on hienot! mutta ihana kevät-tunnelma tossa! ps. oisko skypen paikka tällä vkolla? :)

    VastaaPoista