maanantai 14. toukokuuta 2012

Sisko

Hei vaan hei! Tänäänhän se on siis maanantai ja on siis Helmin bloginkirjotuspäivä. Mutta tällä kertaa täällä onkin vieraileva tähti kirjoittamassa blogia, nimittäin Jukkala Juniori Elsa! Saavuin tänne siis viime viikon torstaina ja voin tiivistetysti sen verran kertoa että vallan mainiota on ollut. Muutamia asioita voin kertoa vähän laveamminkin. Pahoittelen sitten kielioppivirheistä, vaikka justiinsa sain opintosuoritusrekisteriin kielenhuollonkurssin pisteet, se ei miun kohalla takaa mitään.Terkkuja vaan Neealle ja Evelle!

Lensin tänne Raikulla eli Ryan Airilla, ja sehän siis lentää Bremeniin. Sieltä pääsee oikein näppärästi tänne Groningeniin bussilla, tullessa piti odottaa Bremenissä palttiarallaa kolme tuntia. Sinä aikanahan kerkesin jos jonkinmoista. Olin kuullut tuolta pikkuveli-Onnilta, et Bremenin juna-aseman läheisyydestä on mahdollista löytää maailman parhaat hampurilaiset. No, miehän lähin ettimään. Ostin hampparin siitä grillikiskalta, mut se oli pakattu muoviin ja se oli myös kylmä. Söin sen, mutta uumoilin, että kyseessä ei kenties ole maailman paras purgeri. Sitten huomasin toisen kioskin ja menin koklaamaan sieltä. Ja sieltähän se hamppari löyty! Sitten kerkesin vielä käydä kahvilla ja olin melko innokas matkalainen, sillä menin istumaan Public Express-bussiin jo puoli tuntia ennen kuin se lähti kohti Groningenia :D Mutta kaiken kaikkiaan voisin vihjata, että hyvin kätevästi pääsee Raikulla matkustamaan tänne.

Sit bussissa olin edelleen innokas ja aika asiallinenkin, koska tein muistiinpanoja asioista, jotka pisti silmään :D Oikein nauratti, kun tein niin asialliset muistiinpanot. Helmi anto mulle tehtäväks bongata, millon mennään rajan yli. En onnistunu tehtävässä. Yhtäkkiä vaan huomasin et kaikki paikat on täynnä tuulimyllyjä, puukenkiä ja tulppaaneja (eli ei yhtään kappaletta). Mut nyt voin paljastaa kirjottamani ranskalaiset viivat:
-Paljon makkaraa (siellä Bremenissä siis, ei bussissa) currywurst ois kiinnostanut, mutta en enää jaksanu kahen hampparin jälkeen
- Tuulimylly (arvelin, et nyt ollaan varmasti Hollannissa.Mutta ei oltu, se oli Saksan puolella)
- Tuulivoimaa (yritin laskea niitä tuulivoimia, mutta niitä oli niin mahottomasti, että se ei onnistunut)
- Erinäinen joukko erilaisia eläimiä: fasaani, hirmuisesti heppoja, lehmiä, lampaita, poneja, kauris ja viimeisenä sokerina pohjalla joutsen, joka tepasteli kuivalla maalla. Hauskaa oli myös, että lehmät, lampaat ja hepat hengas aivan tyynesti samoissa aitauksissa
- Mahottomasti alavaa maata ja peltoa
- Rypsiä ja hirmuisesti elävää luontoa ja vehreyttä

Alkutunnemat oli siis tuollaiset. Helmi oli miuta sitten vastassa Groningenissa ja käveltiin  kaupungin halki Helmin ja Emma-Reetan kotiin. Oikein viihtyisässä huoneessa tytöt majailee! Täällä sit tietenkin ekana huomiona oli pyörät ja voi että kun täällä onkin hienoja pyöriä. Ja aika hurjasti kaikki niillä ajelee, kävelijän on varottava! Kellään ei oo kypärää, eikä myöskään skootteristeilla kypäriä näy..! Jotkut suomalaiset vissiin tekee autonhakureissuja Saksaan, mut mie oon ruvennu kaavailmeen pyöränhakureissua Hollantiin, Gazelli tai Sparta ois kiva!

Perjantaina lähettiin retkelle "saarille", noin tunnin ajomatkan päähän. Saatiin auto lainaan paikalliselta Elsbethiltä ja mulle oli ainakin elämys jo ihan autoilu vieraalla maalla. Helmi ajo ja mie olin kartturi :D Reissu itessään oli ehkä hitusen Jukkalan valintaa, sillä ei otettu etukäteen oikeestaan mitään muuta kuin reitti selville, joten kävi kuin kävikin sit niin, et ei päästy aikataulusyistä ollenkaan ite saarille. Mutta tutustuttiin sit satamakaupunkiin ja nautittiin olostamme.

Oli kova tuuli.


Loput päivistä ollaan vietetty täällä ja voin sanoa, että kyseessä on varsin miellyttävä kaupunki! Lauantaina käytiin Helmin kanssa äitienpäiväillalisella, äiti oli siis antanut rahaa sitä varten. Ja kyllähän myö herkuteltiin ja muisteltiin mukavia hetkiä äitin kanssa. Äitille terkut!

Tässä kuva lauantailta, herkuteltiin jääjugurtilla



Kivointa on kuitenkin ollut nähdä kaikkia paikkoja ja ihmisiä, jotka kuuluu Hepen elämään täällä! Pääsin mukaan moneen tapahtumaan, hauskimpina voisin mainita pubquizin (omassa tietämyksessä ois kyllä parantamisen varaa, kun tiesin vastauksen ehkä 3/80 kysymykseen) sekä sunnuntaidinnerin, jossa tällä kertaa vuorossa oli Meksiko. Hauskanoloista elämää!


Maininnan ansaitsee myös Suomi-Kanada-jääkiekkopeli. Tai itsessäänhän se ei sen suurempaa mainintaa saa, koska Suomi meni ja hävis. Mut katottiin peliä sellasessa sporttibaarissa, hyö oli luvannu näyttää pelin ja sinnehän oli kokoontunut melkonen joukko suomalaisia ja myös muun maalaisia. Hauska tunnelma!

Helmi Elsa


Suuren maininnan saapi myös Groningenin kaupungin "keskuspuisto" (stadspark), jossa asustaa ihastuttavia eläimiä. Valtavassa puistossa sijaitsee siis useita aitauksia, joista löytyy hauskoja eläimiä. Yhdessä oli bambeja ja helmikanoja, yhdessä jonkinlaisia vuohia (joista yksi näyttää kuulemma miulta..). Siellä oli myös yksi alue, johon sai mennä myös sisälle ja sieltä löyty mahoton määrä kotieläimiä. Suuri osa eläimistä oli ihan vapaana ja niitä sai paijata. Esmes kilin poikasia, kelpo veikkosia! Miulla meinas sydän pakahtuu <3







Tää kuva on järven rannalta, käytiin pyörillä sielläki


Ja täytyypä muuten sanoa, että säätiedotuksia ei kannata liikaa murehtia (Ilonaa ja muita meteorologeja väheksymättä), koska miun täällä oloajaksi oli luvattu varsin kylmää ja sateista, mutta vettä ei oo tullut kertaakaan ja ei edes oo palellu!

Tänään suuntaan sit yöbussilla takas Bremeniin ja sit Tampereelle. Ja ei voi muuta sanoa, kun että kiitos tuhannesti Helmi ja Emma-Reetta, oli niin niin ihanaa.

<3Elsa

6 kommenttia:

  1. Oivoi onpa teillä ollu kivannäköstä siellääää! :) ja tuo kili-kuva ja elsan ilme sai miun sydämen pakahtumaan :D

    VastaaPoista
  2. Hyvä Elsa ! Hieno kirjotus, nauratti vähän.. :)

    VastaaPoista
  3. Ihanat höpsöt<3 Mäki muuten haluun pyöränhakureissulle Hollantiin, veikkaan meinaa että Valko Tuulispään kuolonhetket on lähellä pian:/

    VastaaPoista
  4. Kivat on kirjoitukset kivoista hetkistä!

    VastaaPoista