tiistai 8. toukokuuta 2012

Toukokuu käynnistyi

Hallo kaikki,
nyt kävi vähän hassusti, unohdin siis eilen täysin kirjottaa blogiin :D sinänsä eilen ei tapahtunut mitään erikoisempaa, mut jotenkin vaan oli muita juttuja mielessä. Kiitoksia äitille siis muistutuksesta :D

Noniin, toukokuun ensimmäinen viikko oli (taas) lomaa! Maanantaina oli tosiaan Queensday ja sitten lauantaina Liberation Day, joten koko viikko oli tietenkin lomaa (=ei luentoja).
Koska mie kuitenkin yritän olla välillä ahkera opiskelija niin vietin muutamia hetkiä kirjastolla lomasta huolimatta :)
Lisäks viikko sisälsi museovierailun, live-jalkapalloa, leffaa, Liberation Dayn vieton Stadsparkissa ja illallista orientaatioviikon ryhmäni kanssa! Erittäin mukavia hetkiä siis :))

Kerronpa kaikesta tarkemmin.

Tosiaan tiistai oli aika tyhjäpäinen päivä, arkeen paluuta ja festarimasennusta oli siis ilmoilla. Käytiin kuitenkin Nathalien (saksalainen tyttö joka on tietenkin ollu lukiovaihdossa Säkylässä :D) +poikaystävän, Vilman, Mikon ja Emman kanssa yliopiston museossa vierailulla. Näytteillä oli Australian aboriginaalien nykytaidetta sekä yleistä tieteen historiaa. Spriissä lilluvat sikiöt meinas olla tiistain olotilaan liikaa mutta muuten tykkäsin museosta kyllä, varsinkin kun siitä ei tarttee maksaa mitään :) Aurinko sattu myös paistelemaan, joten käytiin myös V&D:n (paikallinen Sokos) kattoterassilla kahvilla. Hyvä oli olla.

Sit keskiviikkona iltasella suunnattiin Euroborgin stadionille kattomaan kuinka FC Groningen kohtas NAC Bredan kauden viimesessä kotipelissä! Kannustettiin innokkaasti, juotiin mukilliset vetistä olutta ja nautittiin auringonlaskusta (taivas-fiilistelyt tunkee joka paikkaan..). Seurueessa oli Judith Emma Vilma ja Yftinus, Vilman hollantilainen kamu joka oli oikein hyvää seuraa ja tiesi paljon Groningenin joukkueesta :) Tunnelma oli mainio ja peli päättyi 1-1.
Tässä kuvamateriaalia:

Emma Judith mie Vilma ja FC Groningen


Yftinus Judith mie ja hetki ennen pelin alkua

Meidän paikat sattu olemaan pleksin takana, isommissa peleissä vastustajajoukkueen fanit siis suljetaan sen sisälle ettei tulis pahoja tappeluita :p

En oo koskaan ollut noin isolla stadionilla (kummastelen vieläkin että miten en käyny Argentiinassa kertaakaan kattomassa futista? :D) ja vaikka Ajax Amsterdam olikin jo varmistanu Hollannin mestaruutensa, tunnelma oli silti hyvä! Meidän ympärillä istu paljon noin 10-15-vuotiaita junnuja jotka kannusti innokkaasti :D

Sitten..torstaina päivällä ei tapahtunut kummempaa, opiskelin ja urheilin. Illalla vietettiin Janiksen, yhden latvialaisen, läksiäisiä eli käytiin puistossa ja eräässä pubissa nimeltään Pintelier (ei hajuakaan kirjotusasusta) oleskelemassa. Osa vaihtareista on tosiaan tullut vaan kolmeks kuukaudeks ja lähtee jo nyt pois :o Onneks mie en vielä! Mut oli hauska ja rentouttava extempore-ilta latvialaisten ja kanadalaisten kanssa :)

Perjantaina sit starttas paljon kohua aiheuttaneet jääkiekon MM-kisat! Katottiin Emman kans Suomi-Valko-Venäjä-peli ihan mielenkiintosesti :D Laitettiin YouTubesta IIHF:n livelähetys päälle ja MTV3:n sivuilta Kisaradio taustalle. Selostus kulki noin 4 sekuntia kuvaa edellä, no ainakin jokainen hidas hämäläinenkin ehti reagoida pelin tapahtumiin ;) Nyt kyllä  löydettiin myös joku linkki Canal+:n lähetyksiin joten siinä tulee selostus ja kuva samaan tahtiin. Järjestin muuten ens perjantaille Suomi-Kanada-peliin noin parinkymmenen hengen seurueen (enimmäkseen suomalaisia, toistaseks vaan yks kanadalainen on tulossa haha) kattomaan kamppailua yhteen urheilubaariin täällä! Jiihaa, tää jäkispäivitys oli sit Liisa siulle :)
Perjantai-illan kruunas vielä leffassa käynti, ai että se on kivaa puuhaa! Katottiin Pathéssa Emman ja Juan Carlosin (meidän meksikolainen naapuri) kans The Avengers 3D:nä, oli hauska ja sopiva perjantai-iltaan :)

Noniiiin ja eteenpäin, lauantai siis! Sillon juhlittiin Liberation Dayta (hollanniks Bevrijdingsdag), ja juhlan
syynä oli Hollannin vapautuminen miehityksen alta toisen maailmasodan lopussa. Stadsparkissa järjestettiin iso konsertti, Bevrijdingfestival! Ihmisiä oli laumoittain ja tunnelma oli taas iloisen riehakas ja silti maltillinen, niin kun Queensdaynakin. Käytiin kattomassa muutamia bändejä ja kierreltiin ympäriinsä. Paikalla oli paljon tuttuja myöskin joten meno oli mainio!
Kuvia:

Herkullista picniciä vakiopaikalla kanaalilla

Gers Pardoel :D Meeri ja Kepa (ja muutkin), tsekatkaa tää http://www.youtube.com/watch?v=UyTazPPWIKk&ob=av2e

Emma Juho Janne mie!


Hiihtohyppyjä tietenkin

Jatkettiin iltaa vielä kaupungilla, kaiken kaikkiaan ihan loistava lauantai taas! Mie pidin :)

Sitten, viikon päätteeksi sunnuntaina iltasella kokoonnuttiin pitkästä aikaa Group 33:n eli tervetuliasiviikon ryhmämme kanssa. Rene, oppaamme, kokkas meille herkkupalaillallista hollantilaiseen tyyliin ja suurin osa ryhmästä oli paikalla. Jälkkäriks syötiin pannukakkua joka näkyykin tossa kuvassa! Kiva ilta.

Tässä hieman huonolaatuinen kuva,
Kristina mie Adriana Audrey Jelena Emma Rene Vilma

Mutta sellasta siis tällä kertaa! Meno on jatkunut hyvänä ja jatkuu tälläkin viikolla sillä ylihuomenna rakas pikkusiskoni Elsa Jukkala saapuu kylään :)

Doeii! (lausutaan duii ja tarkottaa heippa)
<3Helmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti